Τοποθετήσεις & Ομιλίες

09.12.2019 | Ομιλία Γ. Λιλλήκα στη Βουλή

Προϋπολογισμός

Κύριε Πρόεδρε

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, 

 

Η συζήτηση των κρατικών προϋπολογισμών, αναπόφευκτα οδηγεί σε απολογισμό του Κυβερνητικού έργου αλλά και σε αξιολόγηση της Κυβερνητικής πολιτικής για το νέο χρόνο. Οι προϋπολογισμοί αποκρυσταλλώνουν τις Κυβερνητικές προτεραιότητες και αποτυπώνουν τους προσανατολισμούς και ευαισθησίες της εκάστοτε Κυβέρνησης, έναντι των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα μας και των σοβαρών προβλημάτων που βιώνουν οι πολίτες ατομικά αλλά και η κοινωνία σε συλλογικό επίπεδο. 

04.04.2019 | Τοποθέτηση Γ. Λιλλήκα στη Βουλή

Συνεργατισμός

Η σημερινή συζήτηση θα έχει νόημα και χρησιμότητα αν οδηγήσει σε συμπεράσματα και αποφάσεις που θα μας επιτρέψουν να διορθώσουμε διαχρονικά λάθη και αδυναμίες. Αν οδηγήσει σε αποφάσεις που θα αποτρέψουν παρόμοια φαινόμενα με παρόμοιες συνέπειες στο μέλλον.

Το να αποδοθούν ευθύνες εκεί που υπάρχουν είναι ένα έργο που επετέλεσε πλήρως και τεκμηριωμένα η Ερευνητική Επιτροπή Αρέστη. Η μη ανάληψη της ευθύνης ήταν περίπου αναμενόμενη αφού αποτελεί μια παγιωμένη πλέον πολιτική κουλτούρα. Δεν ξέρω αν η σημερινή  συζήτηση θα οδηγήσει σε παραιτηση ή παύση του Υπουργού Οικονομικών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά, αυτό για μένα δεν θα είναι το μεγάλο κέρδος.

22.03.2019 | Τοποθέτηση Γ. Λιλλήκα στη Βουλή

ΑΤΗΚ

Η ΑΤΗΚ χρειάζεται εκσυγχρονισμό. Καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για στρατηγικό επενδυτή αλλά όχι για ιδιωτικοποίηση. Να μπορεί σε ενδεχόμενη απόσυρση του...

22.03.2019 | Τοποθέτηση Γ. Λιλλήκα στη Βουλή

ΚΟΑΓ

Αναμένουμε η Κυβέρνηση, μετά την ένταξη του ΚΟΑΓ στον Οργανισμό της ΕΕ για την Κοινωνική Στέγη, να ανταποκριθεί στις δεσμέυσεις της και να δώσει στον Οργανισμό...

12.12.2018 | Ομιλία Γ. Λιλλήκα στη Βουλή

Κρατικός Προϋπολογισμός 2019

 Η συζήτηση των κρατικών προϋπολογισμών, προσφέρει την ευκαιρία για απολογισμό του Κυβερνητικού έργου για τον χρόνο που φεύγει αλλά και για αξιολόγηση της Κυβερνητικής πολιτικής για το νέο χρόνο. Οι προϋπολογισμοί αποκρυσταλλώνουν τις Κυβερνητικές προτεραιότητες και αποτυπώνουν τους προσανατολισμούς και ευαισθησίες της εκάστοτε Κυβέρνησης, έναντι των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα μας και των σοβαρών προβλημάτων που βιώνουν οι πολίτες ατομικά αλλά και η κοινωνία σε συλλογικό επίπεδο.

19.10.2018 | Ομιλία Γ. Λιλλήκα στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Εκποιήσεις πρώτης κατοικίας

Η κυπριακή κοινωνία βίωσε πρωτοφανή κρίση και πρωτοφανείς μεθόδους αντιμετώπισης της με κυριότερο και βιαιότερο το κούρεμα των καταθέσεων των πολιτών.

Ευθύνες για αυτή την τραγική κατάσταση φέρει ασφαλώς η Κυβέρνηση Αναστασιάδη η οποία κλήθηκε να χειριστεί την κατάσταση και απροετοίμαστη, χωρίς να σχεδιάσει ή να εξετάσει άλλες λύσεις που τέθηκαν στο τραπέζι, αποδέχθηκε αμαχητί το ληστρικό κούρεμα. Ευθύνες ασφαλώς φέρει και πλειοψηφία της Βουλής αλλά και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας που μέσω Eurogroup μας χρησιμοποίησαν ως πειραματόζωα.

15.09.2018 | Ομιλία Γ. Λιλλήκα στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Οι Μαύρες επέτειοι του Πραξικοπήματος και της Τουρικής Εισβολής

Η τεσσαρακοστή τέταρτη θλιβερή επέτειος του προδοτικού πραξικοπήματος της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β’ και της βάρβαρης Τουρκικής εισβολής βρίσκει την πατρίδα μας υπό ημικατοχή, τους πρόσφυγες μας μακριά από τα σπίτια τους, τους συγγενείς των αγνοουμένων καρτερικά να αναμένουν τη διερεύνηση της τύχης των αγαπημένων προσώπων τους και τους εγκλωβισμένους να ζουν υπό συνθήκες κατοχής. 

1 / 1

Please reload