Ζημιές Ελληνικής Τράπεζας

Ο Συνεργατισμός θυσιάστηκε για να σωθεί η Ελληνική Τράπεζα με το κόστος να βαραίνει τον Κύπριο φορολογούμενο. Όλοι θυμούνται όταν ως Συμμαχία Πολιτών είχαμε προειδοποιήσει ότι η Κυβέρνηση «μέσα στη συμφωνία εγγυήθηκε και τη ζημιά που ενδεχομένως να υποστεί η Ελληνική από τα δάνεια τα οποία έχει πάρει, αν αυτά δεν αποπληρωθούν».


Σήμερα με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας αναφέρει ότι στις 26.6.18 ο Υπ. Οικονομικών έλεγε ότι οι ενδεχόμενες ζημιές της Ελληνικής που θα καλύψει η ΚΕΔΙΠΕΣ σε περίοδο 12 υπολογίζεται ότι δεν θα ξεπεράσουν τα 155 εκατ., εκ των οποίων τα 31 αφορούν το 1ο έτος.


Ωστόσο ο κ. Μιχαηλίδης αποκαλύπτει ότι ήδη για 10 μήνες πληρώνουμε 65,8 εκατ., με τους κινδύνους πλέον να είναι ορατοί, τους φόβους της Συμμαχίας Πολιτών να επαληθεύονται και ταυτόχρονα να επιβεβαιώνεται η ορθή στάση του Κινήματος στην καταψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου.


Ως Συμμαχία Πολιτών θα προχωρήσουμε με την εγγραφή θέματος στην Επιτροπή Ελέγχου. Επιθυμούμε να ενημερωθούμε για τους ελέγχους και τις ασφαλιστικές δικλείδες, αν υπάρχουν στη συμφωνία της κυβέρνησης με την Ελληνική Τράπεζα, αν και τα δεδομένα άλλα δεικνύουν.


ΑΝΔΡΕΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ

Αντιπρόεδρος Συμμαχίας Πολιτών

4 views0 comments