• Γραφείο Τύπου

Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στην Κύπρο

Η κοινή γνώμη παρακολουθεί με ιδιαίτερη αγωνία τα όσα επιβεβαίωσε χθες το Υπουργείο Υγείας για την ύπαρξη ύποπτου κρούσματος κορωνοϊού στην Κύπρο.


Το γεγονός αυτό πρέπει να θορυβήσει τις Ιατρικές Υπηρεσίες του κράτους, οι οποίες σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν είναι σε θέση να κάνουν τις σχετικές αναλύσεις στον 22χρονο Κινέζο ασθενή. Αυτό συμβαίνει διότι τα σχετικά αντιδραστήρια για την επιβεβαίωση κορωνοϊού δεν έχουν ακόμα παραληφθεί από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, αλλά βρίσκονται καθοδόν προς το νησί!


Ενόψει και του γεγονότος ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση άλλαξε τις οδηγίες της προς τα κράτη μέλη, η Κύπρος είναι υποχρεωμένη πλέον να εξετάζει όλους τους επιβάτες που φθάνουν στο νησί μας από ολόκληρη την Κίνα και όχι μόνο από την πόλη Γιουχάν. Επίβλεψη και έλεγχοι επίσης πρέπει να γίνονται και στα οδοφράγματα, όπου κόσμος κινείται από τα κατεχόμενα προς τις ελεύθερες περιοχές.


Η δημόσια υγεία κυριολεκτικά βρίσκεται σε κίνδυνο και το κράτος εμφανίζεται εν μέρη αδύναμο να ανταποκριθεί.


Η Συμμαχία Πολιτών εκφράζει έντονα τον προβληματισμό της και καλεί όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία και Υπηρεσίες του κράτους να δράσουν άμεσα και αποφασιστικά, πριν η Κύπρος βρεθεί μπροστά σε μια κατάσταση κόκκινου συναγερμού.

58 views0 comments