• Γραφείο Τύπου

Υποκλοπή μελετών για τεμάχιο «8»

Η ανάγκη σύγκλισης του Εθνικού Συμβουλίου είναι επιβεβλημένη

Οι δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κυριάκου Κούσιου αναφορικά με το ενδεχόμενο με κάποιο τρόπο να δόθηκαν πληροφορίες και μελέτες ή άλλα στοιχεία για το τεμάχιο «8» της Κυπριακής ΑΟΖ, προκαλεί αρνητική εξέλιξη και δυσάρεστη έκπληξη.


Η Ιταλία μόλις χθες ανέφερε ότι είναι αβάσιμες οι φήμες που κυκλοφορούν στον Τύπο περί διαπραγμάτευσης της με την Τουρκία για την εκμετάλλευση των πετρελαϊκών πόρων στη Λιβύη στο πλαίσιο του πρόσφατου Μνημονίου Συμφωνίας μεταξύ της Άγκυρας και της Τρίπολης για την οριοθέτηση των υφαλοκρηπίδων. Σημειώνεται ότι η συνεκμετάλλευση στο «Κυπριακό οικόπεδο» δε θα ήταν τεχνικά δυνατή, αφού η δημοπρατούσα αρχή είναι η Κυπριακή Δημοκρατία.


Οι εταιρείες ΕΝΙ και TOTAL φαίνεται επίσης να μην έχουν σχέση με τη διαρροή των πληροφοριών ή στοιχείων που αφορούν το τεμάχιο «8», σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες.


Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, στην παρουσία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά από συνάντηση που είχαν στα γραφεία του Κινήματος προ δύο ημερών, ζήτησε την σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και της εισβολής στην ΑΟΖ της Κ.Δ.


Πλέον η ανάγκη σύγκλισης του Εθνικού Συμβουλίου είναι επιβεβλημένη, καθώς πέραν από τα πιο πάνω ζητήματα τίθεται και το μέγα ερώτημα πως η Τουρκία πέτυχε να εξασφαλίσει στοιχεία για το στόχο «Ερατοσθένης Νότιο».


Οι εξελίξεις επιβάλλουν επίσης διεξοδική συζήτηση με στόχο την άσκηση πιέσεων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία παρουσιάζει διστακτικότητα και αναποφασιστικότητα στην υλοποίηση αποφάσεων του Συμβουλίου Υπουργών και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε ότι αφορά τη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.15 views0 comments