Τερματικό Υγροποίησης Φυσικού ΑερίουΥγροποίηση φυσικού αερίου

Χαιρετίζουμε την προοπτική που δημιουργείται για την κατασκευή τερματικού υγροποίησης Φυσικού Αερίου μετά και τις χθεσινές εξαγγελίες της εταιρίας ExxonMobil.

Αυτή είναι η καλύτερη για την Κύπρο μορφή εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου γιατί δημιουργεί τόσο οικονομικές προοπτικές όσο και πολλαπλά γεωστρατηγικά και πολιτικά οφέλη.

Ήταν αυτή ακριβώς την στρατηγική που από το 2004 ο Γιώργος Λιλλήκας σχεδίασε, παρουσίασε και ξεκίνησε να υλοποιεί ως Υπουργός Ενέργειας μετά από την έγκριση του τότε Υπουργικού Συμβουλίου.

Φυσικά οφείλουμε να τονίσουμε πως μερικοί όχι μόνο δεν πίστευαν σε αυτή την προοπτική αλλά την χλεύαζαν και αρνούνταν να μπουν στην διαδικασία να την συζητήσουν. Κάποιοι έφθασαν στο σημείο να μιλούν για αέρα κοπανιστό και ψάρι στο γιαλό. Όχι μόνο δεν πίστεψαν σε αυτή την στρατηγική και τα πολλαπλά οφέλη που θα έχει για τον τόπο μας αλλά μας πρότειναν κατά καιρούς πως η βέλτιστη λύση για την αξιοποίηση του Φυσικού μας Αερίου ήταν ο αγωγός που θα σύνδεε την Κύπρο με την Τουρκία.

Έστω και τώρα και παρ’ όλες τις καθυστερήσεις, τους λανθασμένους χειρισμούς και τις άστοχες τοποθετήσεις καλούμε την Κυβέρνηση να στηρίξει αυτή την προοπτική. Να σταματήσει η οποιαδήποτε σκέψη διασύνδεσης των ενεργειακών μας σχεδιασμών με την λύση του κυπριακού και να προχωρήσει απρόσκοπτα και χωρίς άλλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση της δημιουργίας του τερματικού υγροποίησης Φυσικού Αερίου.

Η ενεργειακή μας στρατηγική είναι εθνικό θέμα και ως τέτοιο πάντα θα το αντιμετωπίζουμε. Με σοβαρότητα, τεκμηριωμένες θέσεις και εμπεριστατωμένες προτάσεις.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Φυσικόαέριο

2 views0 comments