ΚυπριακόΚυπριακό

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό καταδεικνύουν την χρεοκοπημένη πολιτική του κ. Αναστασιάδη. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός αδιεξόδου το οποίο μπορεί και να εξαγγείλει ο ίδιος ο Γ.Γ του ΟΗΕ. Ο κ. Αναστασιάδης, δείχνει να παρακολουθεί παθητικά τα όσα συμβαίνουν χωρίς να έχει πλάνο και στρατηγική.

Προβαίνει μόνο σε σπασμωδικές κινήσεις και δηλώσεις εσωτερικής και προεκλογικής κατανάλωσης, αντί να λειτουργεί προληπτικά για αντιμετώπιση των κινδύνων που ελλοχεύουν. Υπάρχει κίνδυνος επίρριψης ευθυνών και στη δική μας πλευρά, με στόχο οι γνωστές πρωτεύουσες να κατατάξουν το Κυπριακό στα μη επιλύσιμα προβλήματα.

Η Τουρκία δεν φαίνεται να ενοχλείται από ένα ενδεχόμενο αδιέξοδο γιατί προφανώς έχει έτοιμο πλάνο Β’ που θα θέσει σε εφαρμογή και αφορά την δημιουργία νέων τετελεσμένων.

Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου για σύγκληση μιας ειδικής συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου για συζήτηση όλων των ενδεχόμενων κινήσεων της Τουρκίας έτσι ώστε να διαμορφωθούν προληπτικά μέτρα αντίδρασης και αποτροπής τους.

Ενόψει τις κρισιμότητας των στιγμών, καλώ όλους όπως με σοβαρότητα και υπευθυνότητα αντιμετωπίσουμε τις εξελίξεις στο Κυπριακό, μακριά από προεκλογικές σκοπιμότητες. Αρχής γενομένης από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μόνο με σοβαρότητα και συλλογικότητα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις τουρκικές προκλήσεις.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Κυπριακό

2 views0 comments