• Γραφείο Τύπου

Χαιρετισμός Προέδρου Συμμαχίας Νέων Ανδρέα Ανδρέου στο Συνέδριο της Συμμαχίας Πολιτών

Με μεγάλη μου χαρά ανοίγω τον κύκλο ομιλών στο εκλογικό συνέδριο της Συμμαχίας Πολιτών ως Πρόεδρος του κεντρικού συμβουλίου της νεολαίας. Ένα συνέδριο, απαρχή της νέας εποχής του Κινήματος μας. Από το βήμα αυτό οφείλω να αναφέρω ότι είμαστε η συνέχεια του απερχόμενου συμβουλίου και αδράζω την ευκαιρία να ευχαριστήσω τη Συμμαχία και όσους με εμπιστεύτηκαν να ηγούμαι του κεντρικού συμβουλίου της Συμμαχίας Νέων. Άμεσος στόχος μας είναι η σύσταση των επαρχιακών συμβουλίων σε όλες τις πόλεις ούτω ώστε να έχουμε άμεση επαφή τόσο με τα μέλη μας όσο και με το Κίνημα της Συμμαχίας Πολιτών.


Εδώ θα ήθελα να αναφέρω τα ονόματα των υπολοίπων μελών του κεντρικού συμβουλίου.


Αναπληρωτής Πρόεδρος: Αλέξανδρος Νούρος


Οργανωτικός Γραμματέας: Κύπρος Δρουσιώτης


Διευθυντής Οικονομικών Θεμάτων: Χαρά Θωμά


Εμείς, η νεολαία οφείλουμε να ασχοληθούμε με τα ζητήματα που ταλανίζουν τη ζωή και το μέλλον μας. Εμείς, η νεολαία, οφείλουμε να παλέψουμε για τα όνειρά μας. Για μια Κύπρο ελεύθερη. Για μια Κύπρο μακριά και έξω από τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Για μια Κύπρο που θα προσφέρει ποιότητα ζωής τέτοια που να μας παρέχει τα κατάλληλα εφόδια για να δημιουργήσουμε τις δικές μας οικογένειες.


Πρώτο σοβαρό ζήτημα είναι αυτό της ανεργίας. Η ανεργία είναι η μάστιγα της εποχής μας και αφορά κυρίως τα νεαρά άτομα τα οποία έχουν εξιδεικευμένες γνώσεις και πτυχία αλλά αναγκάζονται να απασχολούνται σε άλλους κλάδους. Μπορεί να εργοδοτούμαστε αλλά τις πλείστες φορές όχι στον τομέα των σπουδών μας.


Όσον αφορά στο Κυπριακό, βλέπουμε ότι η πλειοψηφία της νεολαίας απαξιώνει και αδιαφορεί για το μείζον πρόβλημα που μας απασχολεί μετά την τουρκική εισβολή του 74. Θεωρούμε ότι οι νέοι πρέπει να έχουν άποψη διότι είναι αυτοί που θα καλεστούν αύριο να επωμιστούν οπουδήποτε σχέδιο λύσης.


Τρίτο ζήτημα είναι η κάρτα φιλάθλου. Ως Συμμαχία Νέων είμαστε υπέρ αλλά να δουλέψει πάνω στη σωστή βάση. Έχουμε απαιτήσεις από τους φιλάθλους όμως το προϊόν που τους προσφέρουμε δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους είτε πρόκειται για τις αθλητικές εγκαταστάσεις είτε πρόκειται για τις διευκολύνσεις που πρέπει να παρέχονται. Επίσης απαιτούμε και προσδοκούμε την άμεση εξυγίανση του κυπριακού αθλητισμού ούτως ώστε να δώσουμε ξανά στον αθλητισμό μας, την χαμένη του αίγλη.


Τέταρτο ζήτημα είναι η οδική ασφάλεια. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι χάνονται ανθρώπινες ζωές σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, πόσον μάλλον όταν αυτοί είναι νέοι και αφήνουν πίσω τους παιδιά και γονείς. Οι νέοι είναι το μέλλον του τόπου και οφείλουμε σαν κοινωνία να μεταδώσουμε και στον τελευταίο νέο, οδική συνείδηση. Εδώ οφείλω να ευχαριστήσω το προηγούμενο συμβούλιο της Συμμαχίας Νέων για την προετοιμασία μια πρωτοποριακής εκδήλωσης που προγραμματίζουμε προσεχώς για την οδική ασφάλεια.


Πέμπτο ζήτημα είναι ο κατώτατος μισθός. Συνυπογράφουμε την πρόταση της Συμμαχίας Πολιτών για τη θεσμοθέτηση κατώτατου μισθού για όλα τα επαγγέλματα.


Έκτο, είναι το ΓεΣΥ. Ένα θέμα για το οποίο η Συμμαχία Πολιτών πάλεψε και παλεύει με νύχια και με δόντια. Θέλουμε και απαιτούμε να εφαρμοστούν όλα τα στάδια του ώστε όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως εισοδημάτων να έχουν ποιοτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


Έβδομο ζήτημα είναι οι μονογονιοί. Ζητούμε όπως αυξηθούν τα επιδόματα και οι διευκολύνσεις που τους παρέχονται.


Αγαπητοί Σύμμαχοι, εκμεταλλευόμενος το βήμα αυτό θα ήθελα να διαβεβαιώσω τα μέλη και τους φίλους της οργάνωσης μας ότι θα εργαστούμε για να δημιουργήσουμε μια οργάνωση νεολαίας που θα ακούει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των νέων ανθρώπων. Παράλληλα όμως, θα ήθελα να σας έχουμε αρωγούς και υποστηρικτές στο έργο μας. Θέλουμε μαζί με εσάς να προτείνουμε λύσεις, να προχωρήσουμε σε δράσεις για το καλό της νέας γενιάς και της πατρίδας μας. Η Συμμαχία Πολιτών έχει μπροστά της δύσκολο έργο το οποίο εμείς οι νέοι οφείλουμε να στηρίξουμε για να αυξήσουμε την επιρροή της στο νέο κοινοβουλευτικό σώμα.


Σας ευχαριστώ.43 views0 comments