Επιβολή Φ.Π.Α. 19% στα ΟικόπεδαΦΠΑ στα οικόπεδα

Από τον περασμένο Φεβρουάριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε την Κύπρο για επιβολή προστίμων λόγω της καθυστέρησης που παρατηρείται στη ψήφιση νομοσχεδίων που αφορούν οδηγίες της Ε.Ε. Ως Συμμαχία Πολιτών καλέσαμε από τότε την Κυβέρνηση να σταματήσει επιτέλους να είναι ανοργάνωτη γιατί θα οδηγούμαστε και πάλι είτε σε καταβολή μεγάλου προστίμου είτε στην προσφιλή μέθοδο της Κυβέρνησης Αναστασιάδη να φέρνει τις οδηγίες στη Βουλή άρον-άρον με τη μορφή του κατεπείγοντος, φέρνοντας για άλλη μια φορά τους βουλευτές προ τετελεσμένων.

Αυτό δυστυχώς συνέβη και με το νομοσχέδιο για επιβολή ΦΠΑ 19% στα οικόπεδα.

Ως Συμμαχία Πολιτών, εκφράζουμε τις ανησυχίες μας για τις συνέπειες που μπορούν να προκύψουν τόσο στον τομέα των ακινήτων αλλά και γενικότερα στη διαδικασία αναδιάρθρωσης των δανείων με τις τράπεζες οι οποίες θα καλούνται να πληρώσουν και οι ίδιες ΦΠΑ στα οικόπεδα τα οποία θα πωλήσουν, αλλά και ο απλός πολίτης που μπορεί να έχει μεμονωμένη περιουσία. Ταυτόχρονα, ίσως να υπάρξουν κάποια ζητήματα με το ΦΠΑ πάνω στα ενοίκια σε επιχειρηματικές μονάδες.

Θα περιμένουμε τις εισηγήσεις από τον ΣΕΛΚ όσον αφορά το αντιστάθμισμα που θα μπορούσε να επιτευχθεί γενικότερα στην οικονομία με το συγκεκριμένο ΦΠΑ.

#ΣυμμαχίαΠολιτών

1 view0 comments