Τρόπος αγοράς υπηρεσιών από το δημόσιο

Αναγκαιότητα η ρύθμιση του τρόπου αγοράς υπηρεσιών από το δημόσιο.

Οι σημερινές αναφορές του Γενικού Ελεγκτή στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών περί «γάγγραινας», όπως χαρακτήρισε την αγορά υπηρεσιών από το δημόσιο, μας βρίσκουν πλήρως σύμφωνους και επιβεβαιώνουν ουσιαστικά την πρόταση νόμου που κατέθεσε τον περασμένο Μάϊο ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών κ. Γιώργος Λιλλήκας μαζί με τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασίας Πολιτών κ. Γιώργο Περδίκη και τον Βουλευτή της ΕΔΕΚ κ. Κωστή Ευσταθίου.


Η Πρόταση που είχε κατατεθεί την Παρασκευή 10 Μαϊου 2019, ουσιαστικά τροποποιεί των Περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων νόμο με σκοπό τον τερματισμό της εκμετάλλευσης μερίδας εργαζομένων οι οποίοι εργάζονται ως κανονικοί υπάλληλοι, αλλά οι εργοδότες δεν τους καταβάλουν τις κοινωνικές ασφαλίσεις και τους αναγκάζουν να εγγράφονται ως αυτοεργοδοτούμενοι.


Δυστυχώς οι πρακτικές που εφαρμόζει το ίδιο το Κράτος τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ημιδημόσιο τομέα επιβεβαιώθηκαν σήμερα εντός της Επιτροπής από τον ίδιο τον Γενικό Ελεγκτή και δεν απέχουν από την ορθή εκτίμηση που είχαμε.


Η μέθοδος της αγοράς υπηρεσιών έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο και δεν μπορεί να γίνεται κατάχρηση του και να ακυρώνει τις εργασιακές νομοθεσίες όταν υπάρχει σαφή σχέση Εργοδότη - Εργοδοτούμενου.


Ως Συμμαχία Πολιτών επιθυμούμε τον πλήρη τερματισμό της εκμετάλλευση αυτής της μερίδας των εργαζομένων. Επανερχόμαστε και θυμίζουμε ότι η Βουλή έχει την επιλογή να ρυθμίσει το μεγάλο αυτό ζήτημα με την Πρόταση Νόμου μας η οποία πρέπει να οδηγηθεί άμεσα προς συζήτηση και έπειτα προς ψήφιση.


ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΑΛΑΧΟΥΡΙΔΗΣ

Επικεφαλής Γραφείου Ενημέρωσης του Πολίτη

Συμμαχίας Πολιτών

1 view0 comments