Το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της Συμμαχίας Πολιτών

Μία αναμφισβήτητα πολύ δύσκολη χρονιά για όλο τον κόσμο, μας αφήνει σιγά σιγά, παραδίδοντας σκυτάλη στο 2021. Η Συμμαχία Πολιτών στέλνει θερμές ευχές σε όλο τον κόσμο.

Ευχόμαστε ότι το νέο έτος θ’ αφήσει πίσω του όλες τις δυσκολίες και εμπόδια που έφερε το 2020. Η πανδημία του κορωνοϊού που τόσο πολύ άλλαξε τους ρυθμούς της ανθρωπότητας, ευχόμαστε σύντομα ν’ αποτελέσει παρελθόν και όλος ο κόσμος να επιστρέψει στην κανονικότητα. Μία πανδημία που ξεγύμνωσε το κράτος μας σε πολλούς τομείς, αποκαλύπτοντας τις μεγάλες ελλείψεις και τις αναχρονιστικές διαδικασίες που σε πολλές περιπτώσεις εφαρμόζει. Ευχή όλων είναι όπως η πανδημία να αποτελέσει την αφετηρία αναγέννησης του κράτους μας, εκσυγχρονίζοντας, αναβαθμίζοντας και ενισχύοντας όλους αυτούς τους τομείς που φάνηκαν ανεπαρκείς για να αντεπεξέλθουν στη σύγχρονη εποχή.


Η οικονομική κρίση που επιφέρει η πανδημία προκάλεσε μεγάλη αβεβαιότητα για το αύριο σε χιλιάδες νοικοκυριά. Πολλοί συμπολίτες μας πλέον ζουν στο όριο της φτώχειας, δίνοντας τον δικό τους καθημερινό αγώνα επιβίωσης. Παράλληλα, η κοινωνία μας μαστίζεται από διαδοχικά σκάνδαλα διαπλοκής και αδιαφάνειας, μ’ αποτέλεσμα να διογκώνεται η απογοήτευση που νιώθουν οι πολίτες για το πολιτικό και πολιτειακό σκηνικό. Ας ευχηθούμε ότι θα τεθεί επιτέλους ένα πλαίσιο διαφάνειας και ένα σύστημα πάταξης της διαφθοράς ενώ παράλληλα απαιτούνται φιλολαϊκές πολιτικές που θα στηρίξουν τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.


Το εθνικό μας θέμα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη του καμπή, αφού η Τουρκία εμφανίζεται πιο επιθετική και απειλητική από ποτέ, με τις ευλογίες των μεγάλων δυνάμεων. Η σαφής και ξεκάθαρη πλέον θέση της Άγκυρας για λύση δύο κρατών περιπλέκει το Κυπριακό και οδηγεί τη δική μας πλευρά σε επικίνδυνα μονοπάτια. Πλέον απαιτούνται σωστοί και λεπτοί διπλωματικοί χειρισμοί, οι οποίοι θα μπορούν να αποτρέψουν τα τετελεσμένα που είναι ορατά να δημιουργηθούν. Η ευχή μας είναι όπως η ελληνοκυπριακή πλευρά, με σύνεση και με ομοψυχία, αντιληφθεί τη δύσκολη περίοδο στην οποία έχει εισέλθει το Κυπριακό και έτσι να συνδιαμορφώσει μία νέα πολιτική, η οποία θα είναι ικανή να βάλει φρένο στους τουρκικούς σχεδιασμούς.


Η Συμμαχία Πολιτών στέλνει θερμές ευχές σε όλο τον κόσμο με αφορμή το νέο έτος, 2021. Πάνω απ’ όλα, να γεμίσουν με αγάπη, ευτυχία και χαρά όλα τα σπίτια! Χρόνια πολλά!