Το Πασχαλινό μήνυμα της Συμμαχίας Πολιτών

Με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, η Συμμαχία Πολιτών εύχεται σε όλο τον κόσμο Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Είναι το δεύτερο Πάσχα που οι Κύπριοι καλούνται να το περάσουν κάτω από ιδιόμορφες συνθήκες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και το 47ο που βρίσκει την πατρίδα μας σκλαβωμένη, υπό την κατοχή του τούρκου εισβολέα. Ευχόμαστε ότι όπως ο Κύριος αναστήθηκε έτσι και η πατρίδα μας θα βρει τη λύτρωση και να μπορέσουμε να γιορτάσουμε το επόμενο Πάσχα σε μια επανενωμένη πατρίδα.


Όπως διαμορφώθηκαν οι συνθήκες μετά και την πενταμερή Διάσκεψη της Γενεύης, απαιτείται πλέον η χάραξη μίας κοινής γραμμής απ’ τη δική μας πλευρά, η οποία με ομοψυχία πρέπει να βρει την κοινή γραμμή πλεύσης για ν’ αποφευχθούν οι ξεκάθαροι τουρκικοί σχεδιασμοί. Να στοχεύσουμε από κοινού σε μία λύση που να διασφαλίζει όλα τ’ ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες για όλους, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις οποιασδήποτε μορφής. Μια λύση που να εξυπηρετεί τα πραγματικά συμφέροντα τόσο των Ελληνοκυπρίων όσο και των Τουρκοκυπρίων.


Καταλήγοντας, ευχόμαστε όπως το μήνυμα της αγάπης του Πάσχα να γίνει πράξη απ’ όλους μας. Να στραφούμε με αγάπη στους συνανθρώπους μας. Να συμβάλουμε όλοι έτσι ώστε να μην υπάρξει οικογένεια χωρίς γιορτινό τραπέζι και παιδί χωρίς ένα τουλάχιστο δώρο. Όλοι μαζί ν’ αγωνιστούμε για το κοινό καλό. Να κάνουμε πράξη το υπέρτατο μήνυμα του Χριστιανισμού. Την αγάπη.