Συνάντηση Προέδρου Συμμαχίας Πολιτών με Υπουργό Δικαιοσύνης

Συνάντηση είχαν σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών με την Υπουργό Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη.

Σε δηλώσεις του με το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, είπε ότι συζητήθηκαν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει η Υπουργός ενώπιον της.


«Είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση και διαβεβαίωσα την Υπουργό ότι σε όλα αυτά τα μεγάλα θέματα, όπως η μεταρρύθμιση των δικαστηρίων, η αναδιάρθρωση του αστυνομικού σώματος, θα μας βρει συμπαραστάτες στο έργο της. Είμαστε μεν αντιπολίτευση, ωστόσο όπως έχουμε αποδείξει οτι είμαστε εποικοδομητική αντιπολίτευση. Δεν αρκούμαστε στην κριτική εκεί που διαφωνούμε, έχουμε την παράδοση να καταθέτουμε προτάσεις και να δίνουμε θετικές απόψεις εκεί που καλούμαστε να συμβάλουμε για να πετύχει μία Κυβέρνηση το έργο της. Είμαστε στη διάθεση της κυρία Υπουργού, όπου κρίνει ότι εμείς μπορούμε να συμβάλουμε με προτάσεις, εμείς θα το πράξουμε. Εκείνο που κατά την άποψή μας επείγει είναι η αποτελεσματικότητα του αστυνομικού σώματος. Από την πρώτη μέρα του διορισμού των νέων Υπουργών, εμείς ευχηθήκαμε καλή επιτυχία και το εννοούμε. Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι είναι άδικο να κρίνονται πρόσωπα πριν αποδείξουν τι μπορούν να επιτελέσουν. Δεν πρέπει να προδικάζεται κάποιος πριν του δοθεί η δυνατότητα και η ευκαιρία ν’ αποδείξει τι μπορεί να προσφέρει».

Στις δικές της δηλώσεις η Υπουργός Δικαιοσύνης είπε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών για την υποδοχή και το καλωσόρισμα. Είμαι σίγουρη ότι θα έχουμε μια εποικοδομητική συνεργασία. Επιδίωξη μου ως θεματοφύλακας του υπέρτατου αγαθού της Δικαιοσύνης θα είναι να βρίσκω τις μεγαλύτερες δυνατές συναινέσεις γι’ αυτό και θα επιδιώκω πάντα να συζητώ με όλα τα κόμματα και να προχωρώ στις λύσεις που θεωρώ ότι θα εξυπηρετήσουν τη Δικαιοσύνη στον τόπο μας. Ευχαριστώ για τη στήριξη, την εμπιστοσύνη και θα κάνω ότι μπορώ για να φανώ αντάξια της εμπιστοσύνης αυτής.


Βίντεο δηλώσεων:


54 views0 comments