Συνάντηση Συμμαχίας Πολιτών με Υπουργό ΥγείαςΥπουργός Υγείας κ. Γιώργος Παμπορίδης

Αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Πολιτών με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Λιλλήκα είχε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Γιώργο Παμπορίδη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ευελπιστώ ότι με τις ιδέες που καταθέσαμε σήμερα μπορούν να γεφυρωθούν οι διαφορές και εύχομαι με αυτές τις ιδέες να εξευρεθεί η οριστική λύση.

Πρέπει για να εξευρεθεί μια λύση να υπάρξει πνεύμα συμβιβασμού και συναίνεσης.

Ευχαριστώ τον κ. Υπουργό για την ενημέρωση αλλά και για την ειλικρινή διάθεση που έχει να βρούμε τρόπους έτσι ώστε η σημαντικότατη αυτή μεταρρύθμιση που ακούει στο όνομα ΓΕΣΥ να πάρει σάρκα και οστά. Για εμάς, ως Συμμαχία Πολιτών είναι εθνική υπόθεση το ΓΕΣΥ και έτσι το αντιμετωπίζουμε.

Πριν συναντήσω τον Υπουργό Υγείας, συνάντησα την ΠΑΣΥΚΙ, την ΠΑΣΥΝΟ καθώς και τον σύνδεσμο των ασθενών σε μια προσπάθεια δούμε πως θα μπορούσαμε ως Συμμαχία Πολιτών να βοηθήσουμε με κάποιες εναλλακτικές ενδεχόμενα ιδέες ή συμβιβαστικές προτάσεις έτσι ώστε να επιλυθούν να εργασιακά ζητήματα που αποτελούν και το κλειδί σήμερα για να υλοποιηθεί το ΓΕΣΥ. Είμαστε σε μια κρίσιμη φάση. Σύντομα η ολομέλεια της Βουλής θα κληθεί πάρει οριστικές αποφάσεις ψηφίζοντας τα δυο νομοσχέδια που έχει ενώπιον της. Θέλω να πιστεύω ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα παραμείνουν πιστές στις ομόφωνες αποφάσεις των δυο συσκέψεων που είχαμε στο Προεδρικό υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ΓΕΣΥ. Αυτό θα διευκολύνει τα πράγματα στο νομοθετικό επίπεδο για να δημιουργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στο ΓΕΣΥ. Άρα το κρίσιμο σημείο που παραμένει είναι τα εργασιακά.

Χαίρομαι γιατί ο κ. Υπουργός άκουσε κάποιες εναλλακτικές ιδέες που καταθέσαμε και θα κάνουμε αυτή την προσπάθεια εντός των επόμενων ημερών με μια ευχή να εξευρεθεί η συμβιβαστική λύση. Το θεωρώ αυτονόητο ότι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα στο ακέραιο. Θα πρέπει για να εξευρεθεί μια λύση να υπάρξει πνεύμα συμβιβασμού και συναίνεσης. Και ευελπιστώ ότι με τις ιδέες που καταθέσαμε σήμερα μπορούν να γεφυρωθούν οι διαφορές και εύχομαι με αυτές τις ιδέες να εξευρεθεί η οριστική λύση.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το ενδιαφέρον που επιδεικνύει ο κ. Λιλλήκας στα θέματα της μεταρρύθμισης της υγείας είναι πάντα μεγάλο και η συνδρομή του τόσο ως άτομο όσο και ως Κίνημα είναι πολύ σημαντική.

Ζήτησα ακρόαση από τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών για να τον ενημερώσω στα πλαίσια της εξέλιξης των μεταρρυθμιστικών κινήσεων της Κυβέρνησης για τα θέματα υγείας. Το ενδιαφέρον που επιδεικνύει ο κ. Λιλλήκας στα θέματα της μεταρρύθμισης της υγείας είναι πάντα μεγάλο και η συνδρομή του τόσο ως άτομο όσο και ως Κίνημα είναι πολύ σημαντική. Τον ευχαρίστησα για την εποικοδομητική συνεργασία της Συμμαχίας στην επεξεργασία των νομοσχεδίων. Τον ενημέρωσα για τις τρέχουσες εξελίξεις, τις προτάσεις που αφορούν τα εργασιακά θέματα των επαγγελματιών υγείας στο χώρο των δημοσίων νοσηλευτηρίων και άκουσα με προσοχή τις θέσεις της Συμμαχίας Πολιτών σε ότι αφορά ειδικά τα εργασιακά ζητήματα στο αυτονομημένο.

Εξέφρασα τη διάθεση της Κυβέρνησης να επεξεργαστεί κάποιους από τις ιδέες που ετέθησαν από πλευράς Συμμαχίας Πολιτών και θεωρώ ότι με καλή διάθεση από όλους τους εμπλεκόμενους μπορούν να βρεθούν οι αναγκαίες λύσεις για να μπορέσει χωρίς προβλήματα πλέον να προχωρήσει η υλοποίηση της μεταρρύθμισης την οποία τόσο πολύ χρειάζεται ο κύπριος ασθενής και η κυπριακή κοινωνία.

#Υγεία #ΣυμμαχίαΠολιτών

0 views0 comments