Συνάντηση Γ. Λιλλήκα με Δήμο ΛύσηςΔήμος Λύσης

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Θα δώσουμε όλη τη συμπαράσταση μας στους άλλους κατεχόμενους δήμους μέχρις ότου πετύχουμε μια δίκαιη λύση που θα διασφαλίζει το δικαίωμα της επιστροφής των προσφύγων στα σπίτια και τις περιουσίες τους.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Λύσης όπως και το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συνάντηση που είχαμε σήμερα. Ανταλλάξαμε απόψεις για το ρόλο του Δήμου. Έχουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν οι κατεχόμενοι μας Δήμοι που είναι η διατήρηση της μνήμης των κατεχομένων και η μεταφορά της αγάπης για τα κατεχόμενα εδάφη μας στις νέες γενιές και της διατήρησης στη ζωή της δικαιολογημένης απαίτησης για επιστροφή στα πατρώα χώματα. Είμαι σίγουρος ότι ο δήμος Λύσης με τις δραστηριότητες του πρωτοστατεί σε αυτή την προσπάθεια και εμείς ως επιτελείο θα δώσουμε όλη τη συμπαράσταση μας και στον κατεχόμενο Δήμο Λύσης και στους άλλους κατεχόμενους δήμους μέχρις ότου πετύχουμε μια δίκαιη λύση που θα διασφαλίζει το δικαίωμα της επιστροφής των προσφύγων στα σπίτια και τις περιουσίες τους.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΥΣΗΣ

Να αλλάξει ο Νόμος και να επιτρέπεται στους συγγενείς των αποθανόντων να επιλέγουν εκείνοι που θα γίνονται οι εισφορές.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον φίλο Γιώργο Λιλλήκα για την προθυμία να μας δεχτεί στο γραφείο του ως αντιπροσωπεία του κατεχόμενου δήμου μας. Ανταλλάξαμε απόψεις για το Κυπριακό. Κατέθεσε τις θέσεις του για τις σημερινές εξελίξεις και εμείς με τη σειρά μας του αναπτύξαμε τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Λύσης, ιδιαίτερα το οικονομικό. Σταθήκαμε σε ένα θα έλεγα μακάβριο μεν αλλά ουσιαστικό δε θέμα, το θέμα των εισφορών στις κηδείες που δεν μας επιτρέπει η εκκλησία αλλά ούτε και η Πολιτεία μέσω της Βουλής η οποία ψήφισε και σχετικό Νόμο. Ζητήσαμε όπως η κατανόηση που δείχνουν όλοι όσοι συναντήσαμε μέχρι σήμερα να γίνει πράξη. Να αλλάξει ο Νόμος και να επιτρέπεται στους συγγενείς των αποθανόντων να επιλέγουν εκείνοι που θα γίνονται οι εισφορές. Εμείς ως κατεχόμενος δήμος έχουμε ανάγκη αυτές τις εισφορές γιατί στη συνέχεια βοηθούμε οικογένειες που έχουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Ευχαριστώ και πάλι τον φίλο Γιώργο Λιλλήκα που τον έχουμε δίπλα μας σε αυτή την πορεία που στόχος είναι η επιστροφή σε μια ελεύθερη Λύση, σε μια ελεύθερη και επανενωμένη πατρίδα.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΔήμοςΛύσης #ΚατεχόμενοιΔήμοι

0 views0 comments