Συνάντηση Προέδρου Συμμαχίας Πολιτών με Δήμαρχο ΓερίουΔήμος Γερίου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Καλούμε την Κυβέρνηση να μην κρύβεται πλέον πίσω από τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης γιατί είναι ξεκάθαρο ότι ακόμα και αν ψηφιστεί δεν θα εφαρμοστεί πριν ολοκληρωθεί η θητεία των υφιστάμενων δημάρχων.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο και τις συνεργάτιδες του για τη σημερινή συνάντηση. Είχαμε την ευκαιρία να μας ενημερώσει για τα πολύ σοβαρά προβλήματα λειτουργικότητας που αντιμετωπίζει ο Δήμος Γερίου. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν έξι νεοσύστατοι δήμοι οι οποίο και οι έξι παραμένουν υποστελεχωμένοι και υπάρχει σοβαρό κενό στη δομή των δήμων, με αποτέλεσμα βασικές υπηρεσίες που οι δήμοι οφείλουν να προσφέρουν στους δημότες τους, να μην προσφέρονται σήμερα και η ευθύνη βαραίνει απόλυτα την εκτελεστική εξουσία.

Είναι αδιανόητο το κράτος να προχωρά στη δημιουργία δήμων και ταυτόχρονα να μην τους δίνει τα μέσα, να μην τους επιτρέπει να δημιουργήσουν την οργανωτική δομή και να προσλάβουν το επιστημονικό και άλλο προσωπικό που χρειάζεται για λειτουργήσει ο δήμος. Πολύ περισσότερο για να μπορέσει να παράξει και έργο ή να αναπτύξει περαιτέρω το δήμο.

Έχουμε θέσει κάποιες σκέψεις στο φίλο δήμαρχο για το πώς θα μπορούσαν τα προβλήματα αυτά να αντιμετωπιστούν. Καλούμε την Κυβέρνηση να μην κρύβεται πλέον πίσω από τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης γιατί είναι ξεκάθαρο ότι ακόμα και αν ψηφιστεί δεν θα εφαρμοστεί πριν ολοκληρωθεί η θητεία των υφιστάμενων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων και να εγκύψει με σοβαρότητα αλλά και με υπευθυνότητα σε αυτό το πολύ σοβαρό πρόβλημα και να δώσει τα μέσα στους δήμους για να μπορέσουν να επιτελέσουν το έργο το οποίο ετάχθησαν να υπηρετήσουν έναντι των δημοτών.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΕΡΙΟΥ

Απευθύνουμε έκκληση στην εκτελεστική εξουσία να δει με κατανόηση τα προβλήματα μας και να μας βοηθήσει έτσι που πραγματικά να επιτελέσουμε το έργο για το οποίο ο λαός μας έχε ψηφίσει στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Έχουμε συζητήσει με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν το δήμο Γερίου.Ομολογώ ότι βρήκαμε απόλυτη κατανόηση και στήριξη στα αιτήματα μας και οφείλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μας στον κ. Λιλλήκα και για τις εισηγήσεις του.

Αν πραγματικά η εκτελεστική εξουσία θέλει οι δήμοι να προοδεύσουν, να παράξουν έργο για την καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών, οφείλει να αφήσει τα γινάτια ή τις όποιες δικαιολογίες και να αφήσει να λειτουργήσουν οι δήμοι σωστά έτσι που πραγματικά αυτό που λέμε ποιότητα ζωής και ανάπτυξη των δήμων μας να γίνει πραγματικότητα. Δεν μπορεί ένα δήμο να τον στερείς με τα πρωτα στελέχη που θα έπρεπε να είχε. Δεν μπορεί να κρατάς κλειστές θέσεις σε στελέχη που θα βοηθούσαν το δήμο να παράξει έργο.

Για αυτό για ακόμη μια φορά απευθύνουμε έκκληση στην εκτελεστική εξουσία να δει με κατανόηση τα προβλήματα μας και να μας βοηθήσει έτσι που πραγματικά να επιτελέσουμε το έργο για το οποίο ο λαός μας έχε ψηφίσει στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Για ακόμη μια φορά ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών.

#ΔήμοςΓερίου #ΣυμμαχίαΠολιτών

1 view0 comments