Συνάντηση Λιλλήκα – ΠτΔ για τις εξελίξεις με προϋπολογισμό

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, θα έχει την προσεχή Τρίτη ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, στο πλαίσιο των διεργασιών που λαμβάνουν χώρα για τις εξελίξεις με τον κρατικό Προϋπολογισμό.

Η Συμμαχία Πολιτών από την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να αποκομίσει σημαντικά κοινωνικά οφέλη για τους πολίτες, μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό και τις ισορροπίες όπως έχουν διαμορφωθεί.


Το Κίνημά μας έχει διαμορφώσει τις προτάσεις τις οποίες θα θέσει ενώπιον της Κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να γίνει ο προϋπολογισμός πιο φιλολαϊκός και να έχουν σημαντικά οφέλη οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.


Προεξαρχόντων της θέσπισης κατώτατου μισθού και της κατώτατης σύνταξης αλλά και άλλων μέτρων, διεκδικούμε να στηρίξουμε έμπρακτα συμπολίτες μας που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση. Εάν η Κυβέρνηση εμφανιστεί έτοιμη και πρόθυμη για να θεσπίσει και να θεσμοθετήσει τις προτάσεις της Συμμαχίας Πολιτών, δηλώνουμε εκ μέρους μας ετοιμότητα για να αναθεωρήσουμε τη στάση μας απέναντι στον κρατικό προϋπολογισμό. Εάν, από την άλλη πλευρά, δεν γίνει κατορθωτό να ενσωματωθούν οι εν λόγω προτάσεις στον φετινό κρατικό προϋπολογισμό, δεν μας μένει άλλο περιθώριο πέραν της καταψήφισής του και πάλι.


Προς αυτή την κατεύθυνση έχει διευθετηθεί συνάντηση για την ερχόμενη Τρίτη στις 12:00, μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών, σε μια προσπάθεια να διαφανούν οι προθέσεις της Κυβέρνησης οι οποίες θα κρίνουν και την ψήφο του Κινήματός μας κατά την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμό, όταν αυτός θα επανακατατεθεί ενώπιον της Ολομέλειας.