Συναίνεσε η ΚΔ σε νέα ευρωπαϊκή χρηματοδότηση της Τουρκίας;

Πολλά ερωτήματα εγείρονται από τη στάση που τήρησε η Κυπριακή Δημοκρατία, σ’ ότι αφορά στη χρηματοδότηση της Τουρκίας (και) κατά τη διάρκεια του νέου πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου της ΕΕ.

Για να λάβει η Τουρκία τη νέα χρηματοδότηση, εξάγεται το συμπέρασμα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία συναίνεσε σ’ αυτή την εξέλιξη. Αν όντως η Κυπριακή Δημοκρατία έδωσε τη συγκατάθεσή της για τη τη νέα άντληση χρηματοδότησης της Τουρκίας από την ΕΕ, σημαίνει ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση ικανοποιείται με την στάση της ΕΕ, να προσφέρει στην Κύπρο λεκτική στήριξη και στην Τουρκία οικονομική επιβράβευση για την προκλητικότητα και επιθετικότητα της.


Ως Συμμαχία Πολιτών έχουμε υποδείξει επανειλημμένως ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση πρέπει να διεκδικήσει ουσιαστικές οικονομικές κυρώσεις από την ΕΕ έναντι της Τουρκίας. Η πολιτική των λεκτικών καταδικών δεν αποδίδει αποδεδειγμένα. Μάλιστα όσο συνεχίζεται η εν λόγω πολιτική, τόσο αποθρασύνεται και γίνεται πιο προκλητικός ο Ερντογάν.


Αν η φημολογούμενη νέα ευρωπαϊκή χρηματοδότηση της Τουρκίας ευσταθεί, σημαίνει πως η ΚΔ δεν έχει εγκαταλείψει την άγονη και άτοπη αντίληψη κατευνασμού του θηρίου.

Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2020 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης