Συμβούλιο Αρχηγών ζητά ο Γ. Λιλλήκας για τις στρεβλώσεις στο ΓΕΣΥ

Συνάντηση στα γραφεία της Συμμαχίας Πολιτών πραγματοποιήθηκε σήμερα ανάμεσα σ’ αντιπροσωπεία του Κινήματος, υπό τον Πρόεδρο Γιώργο Λιλλήκα και αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνδέσμου Ασθενών Κύπρου, υπό τον επικεφαλής του, Μάριο Κουλούμα.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν προβλήματα και στρεβλώσεις που παρατηρούνται στο ΓΕΣΥ καθώς και η πορεία υλοποίησής του.

Σε δηλώσεις του με το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, συνεχάρη αρχικά τον κ. Κουλούμα, αφού όπως είπε «είναι από τους λίγους στον τόπο μας που έχουν ειλικρινές πάθος για τον τομέα της Υγείας και για τους ασθενείς».


Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι «ως Κίνημα δώσαμε σκληρή μάχη για να ψηφιστούν τα νομοσχέδια του ΓΕΣΥ, έστω και αν είμαστε αντιπολίτευση, γι αυτό και δικαιούμαστε να είμαστε επικριτικοί απέναντι στους αρμόδιους φορείς για την πορεία υλοποίησης του Γενικού Συστήματος Υγείας. Δεν μας ικανοποιεί η αποτελεσματικότητα ούτε του ΟΑΥ ούτε του ΟΚΥΠΥ, ούτε μας ικανοποιούν τα επιχειρήματα έλλειψης στελέχωσης. Είναι ευθύνη τους να στελεχωθούν και έπρεπε ήδη να είναι στελεχωμένα. Γνωρίζαμε ότι θα προκύψουν προβλήματα, όπως κάποια απ’ αυτά ήταν προβλέψιμα. Γι’ αυτό και είναι και πρόθεσή μου να ζητήσω μ’ επιστολή μου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει σύσκεψη του Συμβουλίου Αρχηγών για να γίνει η πρώτη αξιολόγηση του ΓΕΣΥ καθώς και η πρώτη λογοδοσία από ΟΚΥΠΥ και ΟΑΥ για το τι έχουν υλοποίηση αλλά και για τις σημαντικές εκκρεμότητες».


Εκ μέρους του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ασθενών, Μάριος Κουλούμας, έκανε λόγο για μία εποικοδομητική συζήτηση ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τη Συμμαχία Πολιτών και τον Πρόεδρο της για τη διαχρονική στήριξη που παρείχαν σε ότι αφορά στην ψήφιση και υλοποίηση του ΓΕΣΥ.


«Έχουμε συμφωνήσει ότι πρέπει να προκύψουν λύσεις, πολλά από τα προβλήματα ήταν αναμενόμενα και αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι η συνεργασία όλων για να δοθούν οι απαραίτητες λύσεις στα προβλήματα αυτά, έτσι ώστε η πορεία του ΓΕΣΥ να συνεχίσει απρόσκοπτα», δήλωσε ο κ. Κουλούμας και συμπλήρωσε:


«Συζητήσαμε επίσης για άλλες μεταρρυθμίσεις που θα στηρίξουν το ΓΕΣΥ, όπως για παράδειγμα τη δημιουργία και λειτουργία πανεπιστημιακών κλινικών και ενός ανεξάρτητου φορέα ο οποίος θα εφαρμόζει προωτόκολλα και θα επιβλέπει την εφαρμογή τους», κατέληξε.