ΚυπριακόΓιώργος Λιλλήκας

Με λύπη και απογοήτευση διαπιστώνουμε πως, παρά το ότι όλοι αναγνωρίζουν την κρισιμότητα των στιγμών, εντούτοις η πολιτική αντιπαράθεση με διχαστικούς όρους και χαρακτηρισμούς, επικράτησε της σύμπνοιας και της ενότητας.

Δεν είναι του παρόντος να σχολιάσουμε τα λάθη της δικής μας πλευράς τα οποία επέτρεψαν στην Άγκυρα να υλοποιήσει την τακτική της και να τροχοδρομήσει την εφαρμογή του πλάνου Β’ που από καιρό είχε σχεδιάσει.

Αυτή τη στιγμή καλούμαστε να ανατρέψουμε τους τουρκικούς σχεδιασμούς και να αποτρέψουμε τη δημιουργία νέων, δυσμενών τετελεσμένων. Το Πλάνο Β’ που δεν είχαμε τώρα πρέπει να το σχεδιάσουμε. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Τουρκία, ενόψει των γεωτρήσεων που αρχίζουν στην Κυπριακή ΑΟΖ, θα επιχειρήσει την ένταση, τη δημιουργία κρίσης, με παράνομες και προκλητικές ενέργειες. Οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, σε αυτό αποσκοπούν.

Μπροστά σ’ αυτή τη σκληρή πραγματικότητα οφείλουμε να παρουσιαστούμε ενωμένοι με τις ελάχιστες, έστω, κοινές θέσεις κατά της κατοχής και της διχοτόμησης, της προάσπισης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της αναχαίτησης της τουρκικής επιθετικότητας.

Με αυτό το πνεύμα καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, όπως επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Προέχει η αντιμετώπιση των απειλών και των κινδύνων που ελλοχεύουν μετά το ναυάγιο της Διάσκεψης.

Τα λάθη της μέχρι τώρα τακτικής και χειρισμών έχουμε χρόνο να τα σχολιάσουμε αργότερα, αρκεί να μην κάνουμε νέα λάθη που θα διευκολύνουν την Τουρκία να υλοποιήσει τα σχέδια της.

Αυτό αναμένει ο λαός μας από την πολιτική ηγεσία του τόπου. Να θέσουμε τα συμφέροντα της πατρίδας πάνω από τις όποιες προεκλογικές ή κομματικές σκοπιμότητες.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Κυπριακό #ΓιώργοςΛιλλήκας

2 views0 comments