Η Συμμαχία Πολιτών για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

19 Μαΐου 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ έθεσε σε εφαρμογή τη δεύτερη και πιο άγρια φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας. Τιμούμε σήμερα τις 353.000 ψυχές που θανατώθηκαν και τις χιλιάδες που εκριζώθηκαν από τις αρχέγονες πατρογονικές και μητρογονικές τους εστίες από τους Οθωμανούς.

Το τουρκικό σχέδιο για Γενοκτονίες, είχε εφαρμοστεί νωρίτερα και συγκεκριμένα εναντίον των Αρμενίων και ακολούθως επεκτάθηκε και στους υπόλοιπους μη μουσουλμανικούς πληθυσμούς της Μικράς Ασίας και της Ανατολίας.


Η ιστορία ασφαλώς δεν παραγράφεται. Τα χιλιάδες θύματα της γενοκτονίας του Πόντου ζητούν δικαίωση. Έως πότε άραγε ο πολιτισμένος κόσμος θα εθελοτυφλεί απέναντι σε μια Τουρκία, η οποία δεν σέβεται την ανθρώπινη ζωή, δεν αναγνωρίζει τα εγκλήματα της, απειλεί και προσβάλλει νεκρούς και ζωντανούς;


Η Τουρκία δεν άλλαξε ποτέ πολιτική. Η ιστορία επαναλαμβάνεται μέχρι σήμερα με την Άγκυρα να επιτίθεται εναντίον όλων, ενώ μεγάλες δυνάμεις κλείνουν τα μάτια μπροστά στις νέες τουρκικές θηριωδίες. Και όλα αυτά ενώ η Τουρκία συνεχίζει τον εποικισμό στα κατεχόμενά μας εδάφη, τα οποία κατέχει παράνομα και διά της βίας εδώ και 47 χρόνια.