• Γραφείο Τύπου

Η Συμμαχία Πολιτών για την Ειδική Σύνοδο Κορυφής του Ευρ. Συμβουλίου

Αντίστροφη μέτρηση για την Ειδική Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατά την οποία θα τεθούν επί τάπητος ανάμεσα σ’ άλλα οι εξωτερικές σχέσεις, ιδιαίτερα με την Τουρκία, και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Συμμαχία Πολιτών επαναλαμβάνει τη θέση της ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην υποκύψει στις πιέσεις που εντείνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα.


Η ΚΔ πρέπει να συνεχίσει να διασυνδέει τη λήψη κυρώσεων επί της Τουρκίας με τη λήψη κυρώσεων επί της Λευκορωσίας. Διατρανώνουμε και πάλι τη θέση ότι αυτή είναι η μοναδική οδός για να κερδίσουμε την αξιοπιστία μας και να πετύχουμε τους στόχους μας. Η πολιτική που πρέπει ν’ ακολουθήσουμε είναι αυτή της διεκδικητικότητας και όχι της πολιτικής του «καλού παιδιού».


Παράλληλα καλούμε τις μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις όπως δουν κατάματα τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την ανθρωπότητα από τα επεκτατικά σχέδια της Άγκυρας και εγκαταταλείψουν δια παντός την πολιτική κατευνασμού, η οποία αποδεδειγμένα κάνει ακόμα πιο θρασύ τον Ερντογάν.