Σχέδιο δράσης για αξιοποίηση του αρνητικού κλίματος κατά της Τουρκίας

Ακόμα μία φορά εκτεθειμένη ενώπιον της Διεθνούς Κοινότητας βρίσκεται η Τουρκία με την προκλητική επιθετικότητα που επιδεικνύει κατά πάντων. Μετά τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο, στην Ελλάδα, τη Λιβύη και τη Συρία, ο Ερντογάν δεν δίστασε να τα βάλει πρόσφατα ακόμα και με ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα.

Η Κυβέρνηση όφειλε να έχει ήδη ολοκληρωμένη στρατηγική και σχέδιο δράσης, για το πώς θ’ αξιοποιηθεί το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την Τουρκία.


Η Συμμαχία Πολιτών έχει τονίσει επανειλημμένως ότι μόνο μέσα απ' τη λήψη αποφάσεων και ουσιαστικών κυρώσεων μπορεί ν’ αναχαιτιστεί η τουρκική επιθετικότητα. Η πολιτική των λεκτικών καταδικών, με την οποία η Κυβέρνηση δείχνει ικανοποιημένη μέχρι στιγμής, αποδεδειγμένα δεν αποδίδει. Τουναντίον, η τουρκική επιθετικότητα εντείνεται μέρα με τη μέρα.


Η συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, στην απογευματινή τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό: Θα συμβάλει στη λήψη αποφάσεων προς αναχαίτιση της Τουρκίας ή θα συμβάλει στην ενίσχυση της ανεκτικότητας της ΕΕ προς την τουρκική προκλητικότητα;

29 views0 comments