Στρεβλώσεις στην αγορά φαρμάκων. Φάρμακα για λίγους τα πρώτυπα.Φάρμακα

Είναι με λύπη αλλά και έντονη ανησυχία που διαπιστώνουμε ότι παρά τις προσπάθειες για την αλλαγή του συστήματος τιμολόγησης Φαρμάκων ,ο Κύπριος καταναλωτής εξακολουθεί να πληρώνει τα ακριβότερα φάρμακα στην Ευρώπη.

Το αποτέλεσμα της αξιολόγησης του συστήματος που ακολουθείται από το 2004 προκαλεί τεράστιο προβληματισμό αφού είναι έντονο τα στοιχεία που λειτουργούν εις βάρος του καταναλωτή και προκαλούν στρεβλώσεις στην αγορά.

Την ίδια ώρα και ενώ ο καταναλωτής -εν μέσω κρίσης-αναζητά τις πιο φτηνές λύσεις, ελλείψεις σε φάρμακα παρατηρούνται τόσο στα κρατικά όσο και στα ιδιωτικά φαρμακεία, με αποτέλεσμα, όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας να στρέφονται σε αμφιβόλου ποιότητας λύσεις , όπως αποτελούν φαρμακεία στις κατεχόμενες περιοχές ή αγορές μέσω διαδικτύου.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να αξιοποιήσει τα πορίσματα της έρευνας των εμπειρογνωμόνων του London School of Economics και να προχωρήσει στην επαναδιαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έτσι ώστε ο Κύπριος πολίτης να έχει επιτέλους πρόσβαση σε φτηνά και ασφαλή φαρμακευτικά σκευάσματα και το πραγματικό όφελος της μείωσης των τιμών να φτάνει στον τελικό καταναλωτή.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Υγεία #Στρεβλώσεις

1 view0 comments