• Γραφείο Τύπου

Στο συνέδριο του CIGPA ο Γιώργος Λιλλήκας

Στο συνέδριο του Διεθνούς Κέντρου Γεωπολιτικής και Αναλυτικής Προοπτικής Διερεύνησης (CIGPA) στο Παρίσι θα παρευρεθεί ως ομιλητής, μετά από πρόσκληση, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Γιώργος Λιλλήκας.


Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020 από τις 14:00 – 19:00 (ώρα Γαλλίας) και έχει τίτλο «Η παν-ισλαμική και νέο-οθωμανική απόκλιση και ο Ερτογαν. Πως ένας δυτικός σύμμαχος κατέληξε να είναι μια συνολική (παγκόσμια) απειλή;».


Σύμφωνα με τους διοργανωτές, κλήθηκαν από κάθε εμπλεκόμενη χώρα ένας ειδικός με σκοπό να αναλυθούν οι συνέπειες της τουρκικής πολιτικής στις γεωπολιτικές αλλαγές και οι μεγάλες σύγχρονες στρατηγικές προκλήσεις.


Ο κ. Λιλλήκας επικροτώντας το γεγονός ότι πλέον άρχισε δειλά – δειλά να γίνεται αντιληπτός ο επικίνδυνος ρόλος της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, θα επιχειρήσει μέσα από μια ιστορική αναδρομή να αναδείξει την Τουρκικές σκοπιμότητες του σήμερα, καταλήγοντας στην αναγκαιότητα της έγκαιρης αλλά και ουσιαστικής παρέμβασης της ΕΕ.


Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα διοργανωτών50 views0 comments