Στήριξη στην εκδήλωση διαμαρτυρίας του Κινήματος κατά των εκποιήσεωνΕκποιήσεις

Η Συμμαχία Πολιτών ανακοινώνει την στήριξη της στην εκδήλωση διαμαρτυρίας του Κινήματος κατά των εκποιήσεων.

Η διεθνής πρακτική και ιδιαίτερα το παράδειγμα της Ισπανίας με τις χιλιάδες εκποιήσεις ακινήτων ανάμεσα τους και πολλές πρώτες κατοικίες, δημιουργεί ανησυχία για την συνεργασία της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας με την ισπανική εταιρεία διαχείρισης δανείων Altamira.

Είναι προφανές ότι την ευθύνη για την οικονομική κρίση δεν μπορεί να την φέρει ο μισθωτός οικογενειάρχης, ο οποίος δούλευε και εξυπηρετούσε το δάνειο του για να αποκτήσει στέγη. Δεν μπορεί να πληρώσει τα "σπασμένα" το θύμα της οικονομικής κρίσης, ο λιγότερο προνομιούχος, την ώρα που όσοι έβγαζαν κρυφά τα λεφτά τους στο εξωτερικό , λίγες μόνο μέρες πριν από το "κούρεμα " παραμένουν στο απυρόβλητο.

Με τις σημερινές συνθήκες και την ανεργία στα ύψη δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μαζικές εκποιήσεις περιουσιών κάτι που θα οδηγήσει στην ανεξέλεγκτη συσσώρευση της περιουσίας συμπολιτών μας στα χέρια επενδυτικών ταμείων του εξωτερικού τα οποία θα επιδιώξουν να έχουν οικονομικό όφελος. Κάτι τέτοιο θα οξύνει την οικονομική δυσπραγία και θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερη κοινωνική αναστάτωση.

Μετά και τις εξαγγελίες για ιδιωτικοποίηση του Συνεργατισμού ο πολίτης θα διερωτηθεί, γιατί πρέπει πάση θυσία ο Συνεργατισμός να πωληθεί μέσω του Χρηματιστηρίου. Είναι προφανές ότι αυτοί που είναι στην εξουσία σήμερα και η συμπολίτευση τους για τα πρώτα 3.5 χρόνια, υπόγραψαν το μνημόνιο συναντίληψης για την ιδιωτικοποίηση του Συνεργατισμού όπου καθορίζονται συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και σήμερα προσπαθούν να υλοποιήσουν όσα είχαν συμφωνήσει.

Καλούμε τον κόσμο να δώσει μαζικά το παρών του στην εκδήλωση έξω από την Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα την Τετάρτη 2/8/2017 στις 11:00 πμ για να απαιτήσουμε όλοι μαζί την προστασία της πρώτης κατοικίας και για να αποτρέψουμε τον κίνδυνο να δούμε συμπολίτες μας άστεγους στο βωμό της κερδοσκοπίας από διεθνή ταμεία.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Διαμαρτυρία #Εκποιήσεις

0 views0 comments