• Γραφείο Τύπου

Στη βάση των προτάσεων της Συμμαχίας Πολιτών η εξαγγελία για πολεοδομική / οικοδομική αδειοδότηση


Δήλωση Αντιπροέδρου Συμμαχίας Πολιτών Αχιλλέα Μαλαχουρίδη


Η νέα διαδικασία πολεοδομικής αδειοδότησης που εξήγγειλε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής και που εστιάζει κυρίως στην γρήγορη εξέταση αιτήσεων για ανέγερση κατοικιών ή διπλοκατοικιών, είναι σαφώς μια θετική εξέλιξη η οποία στηρίζεται και στην πρόταση νόμου που κατά το παρελθόν είχε καταθέσει στο Κοινοβούλιο η Συμμαχία Πολιτών.


Ως Συμμαχία Πολιτών καταθέσαμε στις 30 Νοεμβρίου 2018 δύο προτάσεις νόμου με σκοπό την ταχύτερη έκδοση πολεοδομικής και οικοδομικής άδειας για αναπτύξεις χαμηλού ρίσκου.

Σε δύο συνεδρίες της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, στις 14 Ιανουαρίου και 23 Νοεμβρίου 2019, συζητήθηκαν οι προτάσεις νόμου, ενώ κατά την τελευταία συνεδρία υπήρξε δέσμευση του Υπ. Εσωτερικών για παρουσίαση εκ μέρους του μιας νέας διαδικασίας βασισμένης στις προτάσεις της Συμμαχίας Πολιτών οι οποίες, ειρήσθω εν παρόδω, έτυχαν στήριξης και αποδοχής από το ΕΤΕΚ (Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου).


Αναμένουμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν στην ολότητά τους οι διαδικασίες που αφορούν το ολοκληρωμένο πλαίσιο της ευρύτερης νέας πολιτικής, ως οι προτάσεις της Συμμαχίας Πολιτών αλλά και η δέσμευση του Υπ. Εσωτερικών ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής τον Νοέμβριο του 2019. 

62 views0 comments