• Γραφείο Τύπου

Σπίτι της Γυναίκας - Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


Δήλωση Προέδρου Συμμαχίας Γυναικών και υποψήφιας βουλεύτριας Ρένας Γιαβάση


Η επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής είχε σήμερα την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πορεία της λειτουργίας του Σπιτιού της Γυναίκας. Ως Συμμαχία Γυναικών εξ΄ αρχής στηρίζαμε την αναγκαιότητα της δημιουργίας αυτού του χώρου γιατί δυστυχώς η βία κατά των γυναικών αποτελεί μια μάστιγα με αυξητική τάση. Η κάθε γυναίκα θύμα βίας έχει να αντιμετωπίσει ένα βουνό από σωματικά, ψυχολογικά, οικονομικά και άλλα προβλήματα για τούτο και χρειάζεται άμεση και επαγγελματική στήριξη.


Μαζί με τις γυναίκες θύματα, πολλές φορές θύματα είναι και τα παιδιά τους για αυτό είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το Σπίτι της Γυναίκας παρέχει υπηρεσίες σε γυναίκες και κορίτσια θύματα βίας, καθώς και στα εξαρτώμενα τέκνα τους, χωρίς καμία διάκριση, συμπεριλαμβανομένων γυναικών μεταναστριών ή προσφύγων.


Ασφαλώς και το Σπίτι της Γυναίκας δεν αποτελεί πανάκια για την προστασία των θυμάτων βίας ούτε και επιλύει την σωρεία των προβλημάτων της έμφυλης βίας. Είναι πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν και πολλές οι πολιτικές που πρέπει να διαμορφωθούν.


Τέλος, οφείλουμε να πούμε συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και στα άτομα που ανέλαβαν την υλοποίηση αυτού τους σημαντικού έργου και είμαστε βέβαιες ότι οι γνώσεις, οι ικανότητες και οι ευαισθησίες τους αποτελούν το εχέγγυο για την καλή λειτουργία του.