Σπάζουμε τις φυλακές του χρέουςΣπάζουμε τις φυλακές του χρέους

Ανάμεσα στους αποφυλακισθέντες είναι άτομα οικογενειάρχες, τετραπληγικοί και άνεργοι ή συμπολίτες μας που είδαν τα οικογενειακά τους εισοδήματα να μειώνονται ραγδαία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, έστω και αν αυτές ήταν μικροποσά.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Συμμαχία Πολιτών καταφέρνει να αποφυλακίσει συμπολίτες μας οικογενειάρχες, που βρέθηκαν στη φυλακή λόγω ανεργίας και μικροοφειλών.

Μετά την εκδήλωση με τίτλο: «Σπάζουμε τις φυλακές του χρέους», είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η Συμμαχία Πολιτών με τη συγκινητική βοήθεια των πολιτών, αποφυλακίζει 10 συμπολίτες μας. Ανάμεσα στους αποφυλακισθέντες είναι άτομα οικογενειάρχες, τετραπληγικοί και άνεργοι ή συμπολίτες μας που είδαν τα οικογενειακά τους εισοδήματα να μειώνονται ραγδαία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, έστω και αν αυτές ήταν μικροποσά.

Η εκδήλωση αποτελεί μια πράξη υπευθυνότητας, απέναντι σε ένα Κράτος, που συμπεριφέρεται απάνθρωπα στους συνανθρώπους μας που ενώ δεν φταίνε, έχουν πληγεί από την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που έφερε η κακοδιαχείριση, η αποδοχή του κουρέματος και η μνημονιακή πολιτική. Αποτελεί μια ελάχιστη προσπάθεια κοινωνικής πολιτικής μπροστά σε μια Κυβέρνηση η οποία γνωρίζει μόνο να διαβάζει τους αριθμούς της Τρόικας και παραγνωρίζει παντελώς τον ανθρώπινο πόνο. Μια Κυβέρνηση η οποία έχει διαλύσει το κοινωνικό κράτος.

Από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου στο πάρκο Ακρόπολης στη Λευκωσία μαζεύτηκε το χρηματικό ποσό των 2,093 ευρώ. Το ποσό αυτό έπειτα από την καθοδήγηση και της Γενικής Εισαγγελίας, την οποία και την ευχαριστούμε δημόσια για την άμεση ανταπόκριση της, θα δοθεί για να αποφυλακιστούν δέκα οικογενειάρχες τους οποίους επέλεξε η Γενική Εισαγγελία με βάση ανθρωπιστικά κριτήρια και με έμφαση στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι πέρσι σε αντίστοιχες εκδηλώσεις η Συμμαχία Πολιτών αποφυλάκισε 7 συμπολίτες μας.

Το θαύμα των Χριστουγέννων επιτεύχθηκε χάρη στη συμβολή των μελών της Συμμαχίας Πολιτών, των εθελοντών και των εκατοντάδων πολιτών που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Η εκδήλωση «Σπάζουμε τις φυλακές του χρέους» έχει γίνει θεσμός και όσο υπάρχουν συμπολίτες μας που φυλακίζονται για μικροποσά λόγω της οικονομικής κρίσης και της Κυβερνητικής κοινωνικής αναλγησίας η Συμμαχία Πολιτών θα συνεχίζει τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

#Σπάζουμετιςφυλακέςτουχρέους

1 view0 comments