Συνεδρία Εθνικού ΣυμβουλίουΕθνικό Συμβούλιο

Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου επιβάλλεται όπως είναι πολύωρη ώστε να ενημερωθούμε πραγματικά, να καταθέσουμε τους προβληματισμούς μας αλλά και τις εισηγήσεις μας. Ταυτόχρονα να κατατεθούν τα έγγραφα όλων όσων έχουν συμφωνηθεί.

Εν αναμονή του Εθνικού Συμβουλίου έντονες ανησυχίες μας προκαλούν οι δηλώσεις του κ. Ακιντζί. Είναι πλέον γεγονός ότι κάθε φορά που ο κ. Ακιτνζί προαναγγέλλει κάτι, εντός ολίγον ημερών επιβεβαιώνεται. Υπενθυμίζουμε την τριμερή συνάντηση της Νέας Υόρκης, το χρονοδιάγραμμα για το τέλος του 2016, τους εποίκους που τελικά δεν θα φύγει κανένας και τη συζήτηση του εδαφικού εκτός Κύπρου. Τώρα ο κ. Ακιντζί μας ενημέρωσε ότι ένα θετικό μήνυμα στην Ελβετία θα έχει ως αποτέλεσμα την πενταμερή διάσκεψη για τις εγγυήσεις, ότι μέχρι το τέλος του 2016 θα συμφωνηθεί ένα πολιτικό πλαίσιο λύσης και εντός του 2017 θα πραγματοποιηθούν τα δημοψηφίσματα. Μάλιστα για τη συνέχεια των συνομιλιών προτείνει ένα μοντέλο τύπου Μπούργκενστοκ.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μας εκπλήξει ευχάριστα μένοντας σταθερός στις δεσμεύσεις του ότι δεν θα αποδεχτεί ενδιάμεση λύση και διεθνή διάσκεψη. Το πάθημα του Μπούργκενστοκ ελπίζουμε ότι έγινε μάθημα.

Ως Συμμαχία Πολιτών πιστεύουμε ότι η όποια διεθνής διάσκεψη θα πρέπει να γίνει μόνο και εφόσον συμφωνηθούν όλα τα ζητήματα και να απομείνουν για συζήτηση τα θέματα ασφάλειας. Η δε σύνθεση της πρέπει να αποτελείται από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, τον Γ.Γ ΟΗΕ, την Ε.Ε, την Κυπριακή Δημοκρατία και τις δυο κοινότητες.

Τέλος, η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου της Κυριακής, επιβάλλεται όπως είναι πολύωρη ώστε να δοθεί χρόνος να ενημερωθούμε πραγματικά, να καταθέσουμε τους προβληματισμούς μας αλλά και τις εισηγήσεις μας.

#ΕθνικόΣυμβούλιο #ΣυμμαχίαΠολιτών #Κυπριακό

2 views0 comments