• Γραφείο Τύπου

Συνάντηση Κύπριου ΥΠΕΞ με Έλληνα ομόλογο του

Χρειαζόμαστε κοινή σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας Κύπρου-Ελλάδας ώστε από κοινού και με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων να διαμορφωθεί μια ενιαία στρατηγική για τα εθνικά μας θέματα.


Χαιρετίζουμε τη σημερινή συνάντηση του Κύπριου Υπουργού Εξωτερικών με τον Έλληνα ομόλογο του. Αυτές οι συναντήσεις έχουν μεγάλη σημασία και περνούν τα δικά τους μηνύματα.


Όμως, οι τουρκικοί επεκτατικοί σχεδιασμοί που καλύπτουν ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο καθώς και οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και οι ιαχές πολέμου, δεν μας επιτρέπουν να μένουμε μόνο σε συχνές συναντήσεις των αξιωματούχων των κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας. Για αυτό και η Συμμαχία Πολιτών επιμένει στην Πρόταση της για κοινή σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας Κύπρου-Ελλάδας ώστε από κοινού και με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων να διαμορφωθεί μια ενιαία στρατηγική για τα εθνικά μας θέματα.


Χρειαζόμαστε μια εθνική στρατηγική η οποία δεν θα μας καθιστά ουραγούς των εξελίξεων όπως είμαστε τώρα αλλά θα μας βγάλει από την κουλτούρα των αυτοσχεδιασμών και των ψευδαισθήσεων και θα μας θέσει σε ορθή τροχιά, θέτοντας εθνικούς στόχους, καθορίζοντας σχέδιο δράσης για υλοποίηση αυτών των στόχων. Απαιτείται επιτέλους ολοκληρωμένη στρατηγική για να μην είμαστε ουραγοί των εξελίξεων.

1 view0 comments