• Γραφείο Τύπου

Συνάντηση Συμμαχίας Γυναικών με Σύνδεσμο προστασίας δικαιωμάτων φυλακισμένων

Αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Γυναικών είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου προστασίας δικαιωμάτων φυλακισμένων. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι φυλακισμένοι όσο και οι οικογένειες τους κατά τη διάρκεια της άσκησης της ποινής τους.


Η πρόεδρος του Συνδέσμου κα. Άννα Αντωνίου εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της για τους αργούς ρυθμούς με το οποίους εξετάζονται οι αιτήσεις για αποφυλάκιση από το Συμβούλιο αποφυλάκισης επ αδεία ενώ πρότεινε όπως οι αποφυλακισμένοι επ αδείας να βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα υπό επιτήρηση και όχι για 2-3 μήνες ώστε να μπορούν μέσα από την αναμόρφωση και την επιτήρηση τους να εντάσσονται ομαλά στην κοινωνία.


Ταυτόχρονα συζητήθηκε το ζήτημα του υπερπληθυσμού των φυλακών αποτέλεσμα της φυλάκισης ατόμων για μικρά χρέη ή μικρές παραβάσεις ή και παράνομης εισόδου στη Δημοκρατία.


Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Συμμαχίας Γυναικών κα. Ρένα Γιαβάση δήλωσε ότι θα μπορούσαν να εφαρμοστούν εναλλακτικά μέτρα αντί της κράτησης και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να εξεταστούν εκ νέου οι 22 εναλλακτικές ποινές που τέθηκαν από το 2017 και δεν έχουν ακόμα αξιοποιηθεί. Ταυτόχρονα η πρόεδρος της Συμμαχίας Γυναικών συμφώνησε με την κα. Αντωνίου ότι η Πολιτεία οφείλει να βοηθά τα αποφυλακισμένα άτομα όχι με την επιδοματική πολιτική αλλά με επιχορηγημένα προγράμματα από την Ε.Ε για εργοδότηση τους.


Τέλος, η κα. Γιαβάση διαβεβαίωσε την κα. Αντωνίου ότι η Συμμαχία Γυναικών θα βρίσκεται στο πλευρό του Συνδέσμου και θα είναι αρωγός στα αιτήματα τους.

11 views0 comments