Συνάντηση Συμμαχίας Πολιτών με ΠΑΣΥΚΙ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΥΚΙ
Κοινός στόχος είναι η επιτυχία του Γενικού Συστήματος Υγείας

Σήμερα είχαμε στα πλαίσια του κύκλου επαφών που έχουμε αρχίσει με τα κοινοβουλευτικά κόμματα ώστε να τα ενημερώσουμε για την κατάσταση που βιώνουν τα κρατικά νοσηλευτήρια, πλέον  σε περιβάλλον του Γενικού Συστήματος Υγείας , είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών για να ενημερώσουμε για την κατάσταση στα κρατικά νοσηλευτήρια. Διεξήχθη ένας πολύ εποικοδομητικός διάλογος. Η ΠΑΣΥΚΙ καθηκόντι έχει παραθέσει τα προβλήματα που βιώνουμε  και στα πλαίσια της αυτονόμησης αλλά και στα πλαίσια του Συστήματος Υγείας. Θεωρούμε ότι έχουμε βρει ανταπόκριση. Κοινός στόχος είναι η επιτυχία του Γενικού Συστήματος Υγείας και για μας είναι απλό: βιώσιμα κρατικά νοσηλευτήρια διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να διεκδικούμε.


ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
Θέτουμε  τον εαυτό μας στην υπηρεσία και του Υπουργού και του ΟΚΥΠΥ, ώστε όλα αυτά τα ανοιχτά ζητήματα και προβλήματα, με διαδικασία αποτελεσματικού διαλόγου, να τα οδηγήσουμε στην επίλυση τους

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΠΑΣΥΚΙ, όπως και τα μέλη που παρευρέθηκαν στη σημερινή συνάντηση. Είναι γεγονός ότι μπήκαμε σε μια, θα έλεγα, λεπτομερή και σε βάθος συζήτηση των θεμάτων αλλά και άλυτων προβλημάτων. Όπως είναι γνωστό, η Συμμαχία Πολιτών έχει πρωτοστατήσει στο να μπει σε εφαρμογή έπειτα από τόσα χρόνια το ΓΕΣΥ. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να πετύχει το Σχέδιο Υγείας. Είναι υποχρέωση του κράτους να πετύχει το ΓΕΣΥ και είναι και δικαίωμα των ασθενών να έχουν ένα αποτελεσματικό, υγιές σύστημα υγείας. Με βάση τα όσα ακούσαμε αλλά και με τις δικές μας εκτιμήσεις, είναι γεγονός ότι ο ΟΚΥΠΥ έχει καθυστερήσει πάρα πολύ στην εφαρμογή της αυτονόμησης των κρατικών νοσηλευτηρίων.  Η μη αυτονόμηση ή η αποτελεσματική αυτονόμηση, διατηρεί πάρα πολλά μεγάλα ζητήματα ανοιχτά και όντως διαπιστώνουμε διαφυγή  καλύτερα από το δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα. Αυτά και άλλα ζητήματα θα ζητήσουμε να τα συζητήσουμε σε λεπτομέρεια και με τον ΟΚΥΠΥ αλλά ταυτόχρονα στη συνέχεια και με τον Υπουργό Υγείας.


Πρόθεση μας είναι να προσπαθήσουμε στο βαθμό βέβαια που τα εμπλεκόμενα μέρη μας το επιτρέπουν και το επιθυμούν, με δικές μας προτάσεις να συμβάλουμε ώστε να ξεκινήσει ένας διάλογος που να είναι δομημένος αλλά και με συγκεκριμένες προτάσεις που μπορούν να ικανοποιήσουν και το ιατρικό επιστημονικό προσωπικό των κρατικών νοσηλευτηρίων αλλά και να καταστήσουν και βιώσιμα τα κρατικά νοσηλευτήρια. Τα κρατικά νοσηλευτήρια είναι η ραχοκοκαλιά του ΓεΣΥ. Εάν δεν καταστούν βιώσιμα και αποτελεσματικά και λειτουργικά, πολύ φοβάμαι ότι το ΓΕΣΥ δεν θα πετύχει τους στόχους του. Για αυτό θα θέσουμε  τον εαυτό μας στην υπηρεσία και του Υπουργού και του ΟΚΥΠΥ, όλα αυτά που συζητήσαμε σήμερα όλα τα ανοιχτά ζητήματα και προβλήματα με διαδικασία αποτελεσματικού διαλόγου να τα οδηγήσουμε στην επίλυση τους.

3 views0 comments