Συνάντηση Συμμαχίας Πολιτών με Υφυπουργό ΤουρισμούΟ Πρόεδρος κ. Γιώργος Λιλλήκας μαζί με αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Πολιτών πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σάββα Περδίο, στα γραφεία της Συμμαχίας Πολιτών στη Λευκωσία.


Μετά τη συνάντηση πραγματοποιήθηκαν δηλώσεις.

Ο κ. Λιλλήκας είπε:

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Τουρισμού για την σημερινή συνάντηση και για την ενημέρωση που μας έκανε αναφορικά με τους σχεδιασμούς του υφυπουργείου.


Η τουριστική βιομηχανία προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει πάρα πολλά στον τόπο μας. Είναι μία ευαίσθητη βιομηχανία αλλά ταυτόχρονα είναι μία βιομηχανία η οποία μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο.


Χαιρόμαστε γιατί από την ενημέρωσή του Υφυπουργού φαίνεται ότι υπάρχει έτοιμο ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό πλάνο για την αναβάθμιση της ποιότητας της τουριστικής μας βιομηχανίας, του τουριστικού μας προϊόντος αλλά και του εμπλουτισμού του.


Ως Συμμαχία Πολιτών, όπως κάναμε μέχρι σήμερα, πέραν από το να προσφέρουμε ιδέες και εισηγήσεις, θα σταθούμε δίπλα από το υφυπουργείο, εκεί και όπου μπορούμε και μέσω του κοινοβουλίου αλλά και με παρεμβάσεις μας είτε σε άλλα υπουργεία, οι υπηρεσίες των οποίων  άπτονται ή μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας. Ή και με παρεμβάσεις μας στην τοπική αυτοδιοίκηση για να επιλύσουμε μία σειρά από προβλήματα τα οποία μας ανέφερε ο κ. Υφυπουργός, έτσι ώστε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα μας και ταυτόχρονα να βελτιώσουμε την εικόνα της Κύπρου αλλά και να μπορέσουμε να προσελκύσουμε στη χώρα μας υψηλότερης ποιότητας τουρίστες.


Ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος είπε:


Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, ευχαριστώ που μας δεχθήκατε και ευχαριστώ επίσης εκ μέρους όλων μας στο Υφυπουργείο για την αμέριστη συμπαράσταση που δείχνετε από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του. Σας νιώθουμε δίπλα μας και χαίρομαι πάρα πολύ που και εσείς και όλα τα κόμματα αντιλαμβάνεστε ότι ο τουρισμός είναι για όλους μας. Χαίρομαι πάρα πολύ που εκφράζετε την πεποίθηση ότι η Νέα Εθνική στρατηγική τουρισμού θα αποτελείται από όλα εκείνα που όλοι θέλουμε η χώρα μας να έχει για να αναπτυχθεί τουριστικά, με τον όσο πιο ποιοτικό τρόπο γίνεται.


Ήταν επίσης μία ευκαιρία για μας να σας ενημερώσουμε για τις δυσκολίες που είχε η φετινή χρονιά, μία ιδιαίτερη χρόνια για τον τουρισμό της Κύπρου. Πρέπει να πω όμως ότι είμαστε ικανοποιημένοι με το τι έχει πετύχει το υφυπουργείο, τι έχει πετύχει ο τουρισμός της Κύπρου και φαίνεται ότι με τη σκληρή δουλειά των τελευταίων ετών πετύχαμε φέτος να κρατήσουμε τα κεκτημένα σε ένα πλαίσιο και ένα περιβάλλον όπου υπάρχει πάρα πολύς ανταγωνισμός και διάφορες δυσκολίες.


Εμείς να ξέρετε ότι θα συνεχίσουμε ως Υφυπουργείο να εργαζόμαστε σκληρά για το καλό του τόπου και θα αναμένουμε με ανυπομονησία τη βοήθειά σας, ούτως ώστε την επόμενη διετία να φτάσουμε αυτά τα ζητήματα που χρήζουν λύσεων σε τοπικό επίπεδο να γίνουν πραγματικότητα και να μπορούμε να μιλάμε όλοι για την αναβάθμιση του τουρισμού που θέλουμε.