Συνάντηση Προέδρου Συμμαχίας Πολιτών με ΟΚΥπΥ

Μετά τη συνάντηση που είχαμε με την ΠΑΣΥΚΙ και τα ζητήματα που συζητήσαμε αναφορικά κυρίως με τη στελέχωση των κρατικών νοσηλευτηρίων αλλά και τα κίνητρα προς τους γιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό, ζητήσαμε συνάντηση σήμερα με τον πρόεδρο και τα στελέχη του υπάρχουν του ΟΚΥπΥ.


Εκτιμούμε ότι μέσα από την όλη συζήτηση, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από πλευράς του  ΟΚΥπΥ, για να κερδίσει χαμένο χρόνο. Είναι γεγονός ότι έχει καθυστερήσει η πλήρης και πραγματική αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων.

Υπάρχουν ακόμα διασυνδέσεις και εξαρτήσεις από άλλα υπουργεία, δυστυχώς, που καθυστερούν τον ΟΚΥπΥ στην υλοποίηση δικών του προγραμμάτων και ενεργειών μέσα στα κρατικά νοσηλευτήρια.


Το ζήτημα των κινήτρων βρίσκεται στο στάδιο μιας ολοκληρωμένης μελέτης και βεβαίως είναι ένα κρίσιμο ζήτημα στο οποίο θα πρέπει να βρεθεί λύση. Λύση όμως που να μην αλλοιώνει τη φιλοσοφία του ΓεΣΥ αλλά και λύση η οποία να εξυπηρετεί τα κρατικά νοσηλευτήρια, να μπορεί να συμβάλλει στην διατήρηση της ποιότητας των υπηρεσιών και όχι της ποσότητας μόνον, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να καθιστά τα νοσοκομεία μας λειτουργικά, βιώσιμα και να διατηρεί τη δυνατότητα τους να επενδύουν στο μέλλον σε νέες υποδομές.


Για μας τα κρατικά νοσηλευτήρια συνεχίζουν να είναι η σπονδυλική στήλη του ΓεΣΥ και θα πρέπει με μεγαλύτερη ταχύτητα υπουργείων και ΟΚΥπΥ να εξευρεθούν εκείνες τις λύσεις αλλά και να ετοιμάσουν πρόγραμμα στελέχωσης και ανάπτυξης νέων υποδομών και κλινικών στα κρατικά νοσηλευτήρια.


Ως Συμμαχία Πολιτών θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με τον ίδιο ζήλο την επιτυχή υλοποίησή του ΓεΣΥ, το οποίο είναι εθνική υπόθεση και έγινε για τους ασθενείς. Θα παρεμβαίνουμε εκεί και όπου μπορούμε εποικοδομητικά αλλά και εκεί που επιβάλλεται η άσκηση κριτικής με τον ίδιο ζήλο θα την ασκούμε.

2 views0 comments