Συνάντηση με τον Δήμαρχο Λεμεσού

Ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Λιλλήκας μαζί με αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Πολιτών είχαν σήμερα συνάντηση στο Δημαρχείο Λεμεσού με τον Δήμαρχο κ. Νίκο Νικολαΐδη. Μετά τη συνάντηση πραγματοποίησαν δηλώσεις.


Νίκος Νικολαΐδης, Δήμαρχος Λεμεσού:

 «Για ακόμα μια φορά είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε τον κ. Γιώργο Λιλλήκα, Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών μαζί με το επιτελείο του στον Δήμο Λεμεσού, όπου είχαμε συνάντηση για να συζητήσουμε τα μεγάλα και μικρά ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο.


Να ευχαριστήσω τον κ. Λιλλήκα για το ενδιαφέρον του, το οποίο είναι συνεχές και αδιάλειπτο. Ενημερώσαμε τον κ. Λιλλήκα για τις στρατηγικές του Δήμου, τους προγραμματισμούς για το μέλλον και τα τρέχοντα καθημερινά προβλήματα που αφορούν την ποιότητα ζωής των πολιτών, όσο και στα υπόλοιπα ζητήματα είτε αυτά αφορούν τα πολιτιστικά δρώμενα, είτε τις κοινωνικές πολιτικές του Δήμου, είτε το περιβάλλον, είτε την οικονομική ανάπτυξη της πόλης και γενικότερα την ανάπτυξη της πόλης.


Ακούσαμε με μεγάλη χαρά και ενδιαφέρον κάποιες εισηγήσεις, συζητήσαμε κάποια θέματα και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει αυτή η παραγωγική επαφή, ούτως ώστε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις γι’ αυτά που μας απασχολούν στην Λεμεσό».


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος Λεμεσού είπε ότι «Συζητήθηκε και η μεταρρύθμιση και τονίστηκε από τον κ. Λιλλήκα, από μένα αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο ότι η μεταρρύθμιση είναι μια αναγκαιότητα. Πρέπει να υπάρξει αναβάθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης για να μπορέσει - σε μια εποχή όπου οι τοπικές αυτοδιοικήσεις βγαίνουν μπροστά και αναλαμβάνουν ευθύνες - να επιτελέσει τον ρόλο και να εξυπηρετήσει καλύτερα και αποτελεσματικότερα τον δημότη.


Γιώργος Λιλλήκας, Πρόεδρος Συμμαχίας Πολιτών:

Να ευχαριστήσω με τη σειρά μου τον φίλο Δήμαρχο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου για την σημερινή φιλοξενία καθώς και την ενημέρωση για τους προγραμματισμούς του Δήμου Λεμεσού, ως επίσης και για την ανταλλαγή απόψεων σε μια σειρά από ζητήματα όπως η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και ζητήματα που άπτονται της ποιότητας ζωής των δημοτών.


Ο δήμος Λεμεσού αναμφισβήτητα είναι ο πιο δυναμικός και γρήγορα αναπτυσσόμενος Δήμος της Κύπρου. Χαρακτηρίζεται από μια δυναμική που δύσκολα τη συναντούμε σε άλλους Δήμους στην Κύπρο. Έχει κάνει μεγάλες τομές διαχρονικά και μέχρι σήμερα, ενώ χαρακτηρίζει – ίσως είναι και μοναδικό – τον εκάστοτε Δήμαρχο και τα εκάστοτε μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, το γεγονός ότι πρώτα σκέφτονται και δρουν ως Λεμεσιανοί και μετά με το κομματικό καπέλο. Αυτό είναι κάτι το οποίο εύχομαι να επεκταθεί σε όλη την Κύπρο και σε όλους τους Δήμους, γιατί θα βοηθήσει.


Πέραν τούτου, ήταν ευχάριστη η έκπληξη μου όταν άκουσα τον Δήμαρχο να μας ενημερώνει για τον στρατηγικό σχεδιασμό υπό τον τίτλο «Ποια Λεμεσό θέλουμε το 2030». Αυτή είναι μια βασική αρχή που θα έπρεπε να διέπει την ίδια την πολιτεία και το κράτος μας. Δηλαδή μέσα από έναν συλλογικό προβληματισμό να καθορίσουμε και να ορίσουμε ποια είναι η πόλη μέσα στην οποία θέλουμε να ζούμε εμείς, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας και ποιο είναι το κράτος στο οποίο θέλουμε να ζούμε τις επόμενες δεκαετίες. Αυτό είναι κάτι το οποίο συνήθως δεν κάνουμε αν και είναι μια “καινοτομία” για τα δημόσια δρόμενα του τόπου και μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει για τον Δήμο και τους δημότες η εφαρμογή του. Ένας στρατηγικός σχεδιασμός με προκαθορισμένο στόχο που θα περιλαμβάνει και θα συμπεριλάβει κατά τον σχεδιασμό του όλες τις κοινωνικές επιστήμες και όχι μόνο οικονομολόγους και την Πολεοδομία, πιστεύω ότι θα πάρει τον Δήμο Λεμεσού και την ευρύτερη περιοχή πολύ πιο μπροστά.


Εύχομαι να συνεχίσει αυτός ο προγραμματισμός, να υπάρχει αυτή η συλλογικότητα και το αίσθημα της προσφοράς στους δημότες αντί το “κομματικό καπέλο” και εμείς από μέρους μας ως Συμμαχία Πολιτών θα είμαστε στο πλευρό του Δήμου όπου και όπως μπορούμε και με ιδέες αλλά και μέσα από το Κοινοβούλιο για να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια.

5 views0 comments