Συνάντηση Γ. Λιλλήκα με ΠΟΒΕΚΠΟΒΕΚ

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιώργος Λιλλήκας είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΠΟΒΕΚ με επικεφαλής τον Γ.Γ κ. Στέφανο Κουρσάρη. Ακολουθούν απομαγνητοφωνημένες δηλώσεις.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η Κυριακή ως εργάσιμη ημέρα έχει επηρεάσει και τον ίδιο τον κοινωνικό ιστό αφού οι μικρές επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταποκριθούν και αν ανταποκριθούν το κάνουν εις βάρος της συνοχής της οικογένειας.

Έχουμε καταθέσει, Πρόταση Νόμου η οποία με ένα ειδικό τέλος που επιβάλλεται πάνω στις υπερχρεώσεις των Τραπεζών, ευελπιστούμε ότι αν υπερψηφιστεί ,θα υποχρεώσουμε τις Τράπεζες στη μείωση των επιτοκίων.

Είχαμε μια πολύ παραγωγική συνάντηση με την αντιπροσωπεία της ΠΟΒΕΚ. Η πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις στην Κύπρο αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα βιωσιμότητας σήμερα. Η οικονομική κρίση επηρέασε κατά κύριο λόγο τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που αποτελούν την σπονδυλική στήλη της κυπριακής οικονομίας. Δυστυχώς η Κυβέρνηση Αναστασιάδη αυτά τα τεσσεράμισι χρόνια έχει επιδείξει πλήρη αδιαφορία για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στον τόπο μας. Είναι ένα πάρα πολύ βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα, όχι μόνο ως επιχειρήσεις αλλά και ως οικογένειες, είναι τα ωράρια της Κυριακής. Το γεγονός ότι έχει καταστεί εργάσιμη ημέρα η Κυριακή, έχει επηρεάσει και τον ίδιο τον κοινωνικό ιστό της κοινωνίας μας αφού οι πολύ μικρές επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταποκριθούν και αν ανταποκριθούν το κάνουν εις βάρος της συνοχής της οικογένειας.

Ταυτόχρονα, υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα που έχει να κάνει με το κόστος της χρηματοδότησης. Τα επιτόκια στην Κύπρο είναι από τα πλέον ψηλά στην Ευρωζώνη. Αν δεν μειωθεί το κόστος της χρηματοδότησης τους, αν δεν υπάρξει δίκαια αναδιάρθρωση των δανείων τους πολύ φοβάμαι θα δυσκολευτούν πάρα πολύ να επιβιώσουν οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις. Για αυτό και μείς είχαμε καταθέσει και εκκρεμεί στη Βουλή, Πρόταση Νόμου η οποία με ένα ειδικό τέλος που επιβάλλεται πάνω στις υπερχρεώσεις των Τραπεζών, ευελπιστούμε ότι αν υπερψηφιστεί η Πρόταση Νόμου μας θα υποχρεώσουμε τις Τράπεζες στη μείωση των επιτοκίων έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι πολύ μικρές κα μικρές επιχειρήσεις. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε Προτάσεις πάντα σε διάλογο με την ΠΟΒΕΚ και τα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη έτσι ώστε οι Προτάσεις που θα καταθέτουμε να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες και να δίνουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Γ.Γ ΠΟΒΕΚ

Ο κ. Λιλλήκας τάσσεται υπέρ αυτών των θεμάτων και θέσεων όπως τα παρουσιάσαμε

Είχαμε μια πολύ καλή εποικοδομητική συνάντηση με τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Λιλλήκα. Ο κ. Λιλλήκας μας ενημέρωσε και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά κυρίως σταθήκαμε στα ζητήματα που αφορούν στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις στην Κύπρο, την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα, τα προβλήματα που τις ταλαιπωρούν όπως και τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να ληφθούν από την εκτελεστική εξουσία, από τη Βουλή και από τους θεσμούς και τους φορείς για να προωθηθούν και να επιλυθούν βασικά ζητήματα. Σίγουρα τα ενοικιοστάσιο, το χάος στα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων, τα θέματα χρηματοδότησης και οι πολιτικές των τραπεζών ήταν ζητήματα που τα καλύψαμε και μπορώ να πω με ικανοποίηση ότι τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και η Συμμαχία Πολιτών τάσσονται υπέρ αυτών των θεμάτων και θέσεων όπως τα παρουσιάσαμε στον Πρόεδρο Λιλλήκα.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΠΟΒΕΚ

1 view0 comments