Συνάντηση με ΠΟΣΠΦΠΟΣΠΦ

Αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Πολιτών με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Λιλλήκα είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Μάριο Κουλούμα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Απευθύνουμε έκκληση προς όλους να δείξουν πνεύμα συμβιβασμού και να κάνουν κάποια μικρά βήματα για να συναντήσουν τις θέσεις του συνομιλητή τους.

Ως Συμμαχία Πολιτών θα συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε και θα συναντηθούμε εντός την ημερών με την ΠΑΣΥΚΙ και τον Υπουργό Υγείας.

Για εμάς οι ασθενείς πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο της όποιας μεταρρύθμισης της υγείας. Η μη εφαρμογή του ΓΕΣΥ μεγαλώνει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα κρατικά μας νοσηλευτήρια έχουν ένα ανθρώπινο κόστος το οποίο πληρώνουν οι ασθενείς.

Μέσα από την ανταλλαγή απόψεων έχουμε τη σύγκληση στη θέση ότι βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή η μεταρρύθμιση του ΓΕΣΥ και θα πρέπει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να βάλουν νερό στο κρασί τους. Να δείξουν όλοι πνεύμα συμβιβασμού και συναίνεσης. Αυτό ισχύει και για τα εργασιακά θέματα. Θα πρέπει η Κυβέρνηση και αναφέρομαι στο σύνολο της, να συναντήσει κάπου τα αιτήματα των νοσηλευτών και των γιατρών χωρίς να σημαίνει κατ΄ανάγκη απόλυτη ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών. Τούτη πρέπει να είναι η προτεραιότητα όλων όσων εμπλέκονται και θα έλεγα και των πολιτικών δυνάμεων. Εάν αυτή τη στιγμή, μετά από τόσες συζητήσεις, από τόση δουλεία που έγινε πάνω στα συγκεκριμένα νομοσχέδια δεν οδηγηθούμε σε ψήφιση των νομοσχεδίων, δεν λύσουμε τα εργασιακά για να ξεκινήσει η σταδιακή εφαρμογή του ΓΕΣΥ, πολύ φοβάμαι ότι θα οδηγηθούμε σε οπισθοδρόμηση με τραγικές συνέπειες στα κρατικά νοσηλευτήρια και ακόμη τραγικότερες συνέπειες για τους κύπριους πολίτες και ιδιαίτερα για όσους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Για αυτό απευθύνουμε έκκληση προς όλους να δείξουν πνεύμα συμβιβασμού και συναίνεσης και να κάνουν όλοι κάποια μικρά βήματα για να συναντήσουν τις θέσεις του συνομιλητή τους.

Ως Συμμαχία Πολιτών θα συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε και θα συναντηθούμε εντός την ημερών με την ΠΑΣΥΚΙ και τον Υπουργό Υγείας. Ελπίζω αυτή η πρωτοβουλία να έχει αίσιο τέλος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΠΦ

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη στάση της Συμμαχίας Πολιτών η οποία τάσσεται υπέρ των μεταρρυθμίσεων, υπέρ της αυτονόμησης, υπέρ του ΓΕΣΥ και θα συνεχίσουμε αυτές τις συζητήσεις με στόχο να προχωρήσει η ψήφιση των νομοσχεδίων που βρίσκονται στη Βουλή.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών για την πρωτοβουλία που ανέλαβε ώστε να δει όλους τους εμπλεκομένους στα πλαίσια της εφαρμογής του ΓΕΣΥ και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στη δημόσια υγεία έτσι ώστε να βρούμε τρόπους να προχωρήσουμε μπροστά. Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση. Εντοπίσαμε ότι ένα από τα προβλήματα που υπάρχουν όσον αφορά στην προώθηση της αυτονόμησης είναι τα εργασιακά. Συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να επιλυθούν τα εργασιακά στα πλαίσια της αυτονόμησης. Συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να δούμε πως διασφαλίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων στα κρατικά νοσηλευτήρια. Τέθηκαν κάποιες εισηγήσεις που θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις σε αυτά τα θέματα.

Όσον αφορά στα δυο νομοσχέδια συμφωνήσαμε ότι άμεσα θα πρέπει να προωθηθούν στην ολομέλεια και να προχωρήσει η ψήφιση τους.

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη στάση της Συμμαχίας Πολιτών η οποία τάσσεται υπέρ των μεταρρυθμίσεων, υπέρ της αυτονόμησης, υπέρ του ΓΕΣΥ και θα συνεχίσουμε αυτές τις συζητήσεις με στόχο να προχωρήσει η ψήφιση των νομοσχεδίων που βρίσκονται στη Βουλή.

#ΠΑΣΠΦ #ΣυμμαχίαΠολιτών

1 view0 comments