Συνάντηση Γ. Λιλλήκα με αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΠΟΕΔ

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στον Προέδρο της Συμμαχίας Πολιτών με αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔ στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ

Θέλω να ευχαριστήσω με την σειρά μου τα μέλη του Δ.Σ της ΠΟΕΔ για την ενημέρωση. Είναι γεγονός ότι λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων του Υπ. Παιδείας για την εφαρμογή του νέου συστήματος διορισμών έχουν παρουσιαστεί και αναδειχθεί μια σειρά από σοβαρά προβλήματα. Όπως με το τι θα γίνει με τους εκπαιδευτικούς που συμπλήρωσαν πάνω από 30 μήνες υπηρεσίας. Με βάση απόφαση και του εργατικού δικαστηρίου θα πρέπει να πάρουν το καθεστώς αορίστου διαρκείας όπως το δικαιούνται με βάση τον νόμο και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Ταυτόχρονα, η αλλαγή της ημερομηνίας που θα δικαιούνται να υποβάλλουν το ενδιαφέρον τους για να παρακαθίσουν στις εξετάσεις δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα για τους νέους πτυχιούχους.. Ουσιαστικά, από την ώρα που οι νέοι πτυχιούχοι που θα αποφοιτήσουν τον ερχόμενο Ιούλιου από τα πανεπιστήμια για να διεκδικήσουν θέση, θα πρέπει να περιμένουν περίπου δύο χρόνια για να αποκτήσουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στις εξετάσεις του Δημοσίου.

Θεωρούμε ότι αυτό παραβιάζει μια βασική αρχή της ίσης μεταχείρισης αλλά και της αρχής που ήθελε η μεταρρύθμιση να ανοίξει προοπτικές για τους νέους πτυχιούχους. Ήταν ένα από τα βασικά επιχειρήματα και του Υπ. Παιδείας. Με την αλλαγή της ημερομηνίας, φέρνοντας την τέλος Μαΐου αντί τέλος Αυγούστου όπως προβλεπόταν εξ αρχής, ουσιαστικά αποκλείονται οι νέοι απόφοιτοι. Είναι δίκαιο το αίτημα της ΠΟΕΔ για ένα χρόνο αναστολής για να λυθούν αυτά τα δύο βασικά ζητήματα.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΔ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ

Είχαμε σήμερα συνάντηση με την Συμμαχία Πολιτών με σκοπό να αναδείξουμε τα προβλήματα που θα προκύψουν με την εφαρμογή του νέου σχεδίου διορισμών. Έχουμε επαναλάβει το αίτημα μας για αναστολή της εφαρμογής του σχεδίου τουλάχιστον για την επόμενη χρονιά. Θεωρούμε ότι αυτό το χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για να προετοιμαστεί καλύτερα το Υπουργείο Παιδείας και να δοθεί ο χρόνος να εφαρμόσει τον αορίστου χρόνο για όλους τους συναδέλφους που έχουν συμπληρώσει 30 μήνες υπηρεσία. Να ευχαριστήσουμε την Συμμαχία Πολιτών για την θετική της εκτίμηση των προβλημάτων που έχουμε παραθέσει.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΠΟΕΔ #Σύστημαδιορισμών

1 view0 comments