Συνάντηση με Κοινωνική ΣυμμαχίαΚοινωνική Συμμαχία

Αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Πολιτών με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Λιλλήκα είχε σήμερα συνάντηση με την Κοινωνική Συμμαχία.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Σε αυτή τη φάση που βρίσκεται η συζήτηση για το ΓΕΣΥ, η όποια εναλλακτική ή ενδιάμεση Πρόταση για άλλου τύπου ΓΕΣΥ, οδηγεί σε υπόσκαψη του ίδιου του ΓΕΣΥ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Κοινωνική Συμμαχία για τη σημερινή συνάντηση και την ανταλλαγή απόψεων. Τους επιβεβαίωσα για τη σταθερή θέση της Συμμαχίας Πολιτών που είναι η εφαρμογή του ΓΕΣΥ, η ψήφιση σίγουρα πριν από το καλοκαίρι των δύο νομοσχεδίων που εκκρεμούν στη Βουλή, έτσι ώστε πλέον να μπει σε τροχιά υλοποίησης αυτό το μεγάλο κοινωνικό έργο που τόσο έχει ανάγκη η τόπος μας και οι ασθενείς.

Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου γιατί διαπιστώνουμε ότι κάποιες πολιτικές δυνάμεις υπαναχώρησαν από την ομόφωνη απόφαση που είχε ληφθεί στις δυο συσκέψεις στο Προεδρικό για το ΓΕΣΥ. Σε αυτή τη φάση που βρίσκεται η συζήτηση για το ΓΕΣΥ, που είναι σχεδόν στο τελευταίο στάδιο, η όποια εναλλακτική ή ενδιάμεση Πρόταση για άλλου τύπου ΓΕΣΥ, οδηγεί σε υπόσκαψη του ίδιου του ΓΕΣΥ. Καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις να μείνουν πιστοί και συνεπείς με τις ομόφωνες αποφάσεις που λάβαμε. Είναι υποχρέωση μας απέναντι στην κοινωνία. Δεν επιτρέπεται να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση με αποτέλεσμα να χάνονται ζωές, να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς και να πληρώνει υπερδιπλάσια ο κύπριος πολίτης για την υγεία του από όσο πληρώνουν οι υπόλοιποι ευρωπαίοι πολίτες.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΕΚ

Αυτό που λέμε εμείς ότι η Κοινωνική Συμμαχία έχει αναλάβει πλήρως τις υποχρεώσεις της απέναντι στην κοινωνία για να αποκτήσουμε επιτέλους ποιοτικές και αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας και είναι η ώρα που θα πρέπει και τα πολιτικά κόμματα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Με τη Συμμαχία Πολιτών υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων όσον αφορά θέματα που άπτονται τις υπηρεσίες του ΓΕΣΥ και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Λιλλήκα για τις ενέργειες και τις προσπάθειες του, κάτι που αναμένουμε να γίνει και από τα υπόλοιπα κόμματα.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΚοινωνικήΣυμμαχία #ΓΕΣΥ

2 views0 comments