Συνάντηση με Παγκύπρια Επιτροπή Συγγενών ΑγνοουμένωνΕπιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων

Αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Πολιτών με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Λιλλήκα είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Προέδρο και την αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων για τη συνάντηση και για την ενδελεχή ενημέρωση αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι εκσκαφές και οι έρευνες για αναζήτηση της τύχης των αγνοουμένων μας. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν προβλήματα κυρίως καθυστερήσεων που έχουν να κάνουν με την κωλυσιεργία της Τουρκικής πλευράς να επισπεύσει ή να επιτρέψει τις έρευνες με ένα ταχύτερο ρυθμό έτσι ώστε αυτό το ανθρωπιστικό πρόβλημα που βασανίζει χιλιάδες οικογένειες να οδηγηθεί σε ένα οριστικό τέλος.

Έχουμε καταθέσει κάποιες προτάσεις που ενδεχομένως θα διευκόλυναν και την τουρκική Κυβέρνηση να συνεργαστεί έτσι ώστε να έχει η ΔΕΑ τις απαραίτητες πληροφορίες για να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία. Έχουμε επίσης ανταλλάξει κάποιες σκέψεις για το πως θα μπορούσε και η Κυπριακή Κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις να συνδράμουμε έτσι ώστε η ίδια ιδέα να καταστεί πιο αποτελεσματική και να αποκτήσει περισσότερη οργάνωση για να φέρει περισσότερα αποτελέσματα.

Αυτές τις Προτάσεις θα τις καταθέσω με γραπτή μου επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα επικοινωνήσω και με τον Υπουργό Εξωτερικών και θα επιδιώξω συνάντηση με τον εκπρόσωπο των ηνωμένων Εθνών έτσι ώστε να συμβάλλουμε στο βαθμό που εμείς μπορούμε για να οδηγηθεί σε ένα ταχύτερο αποτέλεσμα και να γίνει πιο συνεργάσιμη η τουρκική Κυβέρνηση.

ΝΙΚΟΣ ΣΕΡΓΙΔΗΣ

Είχαμε μια πολύ χρήσιμη συνάντηση κατά την οποία ανασκοπήσαμε τις τελευταίες εξελίξεις στο ανθρωπιστικό θέμα των αγνοουμένων μας με κύρια έμφαση ασφαλώς στις διεργασίες της διερευνητικής επιτροπής για τους αγνοουμένους και κυρίως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Έγινε μια ευρεία ανταλλαγή απόψεων και εκφράστηκαν απόψεις και εισηγήσεις πολύ ουσιαστικές και πρακτικές για τις οποίες πιστεύουμε πως εάν υλοποιηθούν θα έχουν πολύ καλά αποτελέσματα τόσο όσον αφορά και τις εργασίες και τα αποτελέσματα της ΔΕΑ αλλά και προπαντός και τους ρυθμούς που δυστυχώς είναι τόσο αργοί που δυστυχώς προκαλούν σοβαρότατα προβλήματα σε εμάς τις οικογένειες.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΕπιτροπήΣυγγενώνΑγνοουμένων

2 views0 comments