Συνάντηση με Ένωση Κυπρίων ΣυνταξιούχωνΈνωση Κυπρίων Συνταξιούχων

Γ. Λιλλήκας «Ανεπίτρεπτη και ασεβής η όποια αποκοπή προς τους χαμηλοσυνταξιούχους. Επιτέλους το κράτος προνοίας πρέπει να αποκτήσει πραγματικό περιεχόμενο με στοχευμένη πολιτική που θα δίνει πραγματική ελπίδα και διέξοδο στους πολίτες».

Αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Πολιτών με επικεφαλής τον Πρόεδρο είχε το πρωί συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ένωσης Κυπρίων Συνταξιούχων.

Κατά τη συνάντηση η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων αναφέρθηκε στα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πλέον οι κύπριοι συνταξιούχοι όπως είναι η μη καταβολή του ΕΕΕ σε πολλούς οι οποίοι αδίκως εξαιρέθηκαν το 2014 ενώ για αρκετούς από αυτούς τα οικονομικά τους δεδομένα άλλαξαν άρδην με αποτέλεσμα τώρα να μην μπορούν τώρα να μπουν εκ νέου στη διαδικασία έγκρισης.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκαν στην αποκοπή της μικρής επιταγής σε πολλούς χαμηλοσυνταξιούχους.

Από την πλευρά του ο κ. Λιλλήκας χαρακτήρισε απαράδεκτες τις αποκοπές στους συνταξιούχους οι οποίοι με δυσκολίες κάποιοι τα κατάφεραν να έχουν λίγες αποταμιεύσεις για να τις χρησιμοποιήσουν στα δύσκολα χρόνια όπως για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή σοβαρές εγχειρήσεις, τις οποίες δυστυχώς το κράτος δεν μπορεί να προσφέρει.

Την ώρα που η Κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ μιλούν με ευλάβεια για το μνημόνιο και την επιτυχία των μνημονιακών Νομοσχεδίων που ψήφισαν, η κοινωνία μας στενάζει από το αποτέλεσμα του δογματισμού τους. Είναι προφανές, ότι οι ηγεσίες κάποιων κομμάτων δεν έχουν επαφή με τους απλούς πολίτες.

Ο κ. Λιλλήκας πρόσθεσε ότι θεωρούμε ανεπίτρεπτο αλλά και ασέβεια προς τους χαμηλοσυνταξιούχους την όποια επιπρόσθετη αποκοπή. Επιτέλους το κράτος προνοίας πρέπει να αποκτήσει πραγματικό περιεχόμενο με στοχευμένη πολιτική που θα δίνει πραγματική ελπίδα και διέξοδο στους πολίτες.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Χαμηλοσυνταξιούχοι #ΕνωσξΣυνταξιούχωνΚύπρου

1 view0 comments