Συνάντηση με Υφυπουργό παρά τω ΠροέδρωΚωνσταντίνος Πετρίδης

Αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Πολιτών με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Λιλλήκα είχε σήμερα συνάντηση με τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Θα συνεργαστούμε στενά με θετική προσέγγιση ώστε να ψηφιστούν τα σχετικά νομοσχέδια από τη Βουλή με απώτερο στόχο να εκσυγχρονιστεί η δημόσια υπηρεσία και από πλευράς διαδικασιών και επί της ουσίας δηλαδή να καταστεί ικανή να αξιοποιεί με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια το ανθρώπινο της δυναμικό.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό για την ενημέρωση για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας η οποία επανέρχεται στο προσκήνιο με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για να κατατεθούν και τα σχετικά νομοσχέδια στη Βουλή. Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου για το γεγονός ότι δεν εγκαταλείφθηκε η ιδέα της μεταρρύθμισης καθώς και για το γεγονός, από την ενημέρωση που μας έκανε ο Υφυπουργός κάποιες από τις Προτάσεις που η Συμμαχία Πολιτών κατέθεσε στην προηγούμενη συζήτηση έχουν ήδη ενσωματωθεί στα νέα Νομοσχέδια.

Ανταλλάξαμε απόψεις. Καταθέσαμε επιπρόσθετες ιδέες σε τομείς που θα θέλαμε να υπάρχει περισσότερη ανάληψη ευθύνης για όσους ασκούν εξουσία ή έχον αποφασιστικό ρόλο στη δημόσια υπηρεσία. Απώτερος στόχος είναι να εκσυγχρονιστεί η δημόσια υπηρεσία και από πλευράς διαδικασιών και επί της ουσίας δηλαδή να καταστεί ικανή να αξιοποιεί με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια το ανθρώπινο της δυναμικό. Μόνο ένα ορθολογικό κράτος που στηρίζεται στην αξία και όχι σε κομματικές παρεμβάσεις ή στις πελατειακές σχέσεις, μπορεί μέσα στα δεδομένα του 21ου αιώνα να είναι παραγωγικό, αποτελεσματικό και να κερδίζει τις προκλήσεις που ολοένα και μεγαλώνουν, ολοένα και γίνονται πιο περίπλοκές. Σε αυτή την προσπάθεια, εμείς θα συνεργαστούμε στενά με θετική προσέγγιση και θετικό πνεύμα έτσι ώστε να ψηφιστούν τα σχετικά νομοσχέδια από τη Βουλή με απώτερο στόχο να ικανοποιήσουμε και την απαίτηση της κοινωνίας μας για ευρύτερο εκσυγχρονισμό της δημόσιας υπηρεσίας και του κράτους.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΟΕΔΡΩ

Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών για την εποικοδομητική συζήτηση. Όπως είπε ο κ. Λιλλήκας, η προσπάθεια δεν έχει εγκαταλειφτεί αλλά το περασμένο διάστημα δουλέψαμε για να ενσωματώσουμε θέσεις από τα κόμματα αλλά ταυτόχρονα να ενσωματώσουμε νέες ιδέες. Είναι μια προσπάθεια η οποία ελπίζω να μετουσιωθεί σε πολιτική γιατί αν δεν γίνει κάτι στη δημόσια υπηρεσία, κανένας δεν θα νομιμοποιείται πλέον να μιλά για ρουσφέτι, αναξιοκρατία, κομματοκρατία. Εμείς προτείνουμε σύγχρονες μεθόδους για αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων γιατί το σύστημα στην Κύπρο έχει καταρρεύσει.

#ΚωνσταντίνοςΠετρίδης #ΣυμμαχίαΠολιτών #Υφυπουργόςπαράτωπροέδρω

2 views0 comments