Συμβούλιο Ασφαλείας για Αμμόχωστο

Ο τερματισμός των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας για την Αμμόχωστο αποτελεί για εμάς βασική προϋπόθεση για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την επαναβεβαίωση από πλευράς Συμβουλίου Ασφαλείας των ψηφισμάτων 550 και 789 για την Αμμόχωστο.


Οφείλουμε, όμως, να καυτηριάσουμε το γεγονός ότι η μη ονομαστική αναφορά στην Τουρκία, ως η χώρα που απειλεί να παραβιάσει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας στην περίπτωση της Αμμοχώστου, αποτελεί αδυναμία και υποδηλοί την στήριξη που τυγχάνει η Άγκυρα αυτή τη στιγμή από μεγάλες δυνάμεις.


Ως Συμμαχία Πολιτών ζητούμε επαναφορά του πακέτου για την επιστροφή της πόλης της Αμμοχώστου, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί επί λουξεμβουργιανής προεδρίας και προωθήθηκε ξανά το 2006 από την Φινλανδική προεδρία.


Σημειώνουμε δε, ότι ο τερματισμός των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας για την Αμμόχωστο αποτελεί για εμάς βασική προϋπόθεση για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.


Έχουμε καταθέσει στο Εθνικό Συμβούλιο την θέση μας μέσα από την οποία ξεκαθαρίζουμε ότι δεν νοούνται αλλά Μ.Ο.Ε. χωρίς σ’ αυτά να συμπεριλαμβάνεται η Αμμόχωστος και η επιστροφή της όπως ορίζεται από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφάλειας.


Στόχος και σκοπός όλων μας πρέπει να είναι η επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους της κατοίκους σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Ο.Η.Ε.


Ανδρέας Θεμιστοκλέους | Αντιπρόεδρος

2 views0 comments