• Γραφείο Τύπου

Σεξιστική διαφήμιση αλυσίδας παιχνιδιών - Που είναι η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης;

Γνωστή και μεγάλη αλυσίδα παιχνιδιών έκρινε σωστό για τις ημέρες των καρναβαλιών να προωθήσει τα προϊόντα της με μια άκρως σεξιστική διαφήμιση. Μια διαφήμιση που προβάλλει ένα ημίγυμνο γυναικείο σώμα να λικνίζεται στους καρναβαλίστικούς ρυθμούς και μάλιστα συγκρίνει την εμφάνιση μιας γυναίκας με μιας άλλης η οποία είναι χορεύτρια! Και ο άνδρας ασφαλώς είναι εκεί για να απολαμβάνει το θέαμα!


Πρόκειται για μια διαφήμιση όπου ξεκάθαρα αναπαράγεται η κουλτούρα της γυναίκας αντικείμενο αλλά ταυτόχρονα μειώνει και το ανδρικό φύλο. Για μια διαφήμιση η οποία αναπαραγάγει τα έμφυλα στερεότυπα και δεν προάγει πρότυπα υγιών συντροφικών σχέσεων στα νέα παιδιά. Όλο αυτό το σκηνικό σε μια διαφήμιση από κατάστημα το οποίο πουλά παιχνίδια για παιδιά!


Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο κατάστημα προκαλεί με τις διαφημίσεις του.


Ως Συμμαχία Γυναικών καλούμε την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης να επέμβει. Θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα να καταρτιστεί μία επιτροπή δεοντολογίας, ένα παρατηρητήριο που να αξιολογεί τέτοιου είδους ζητήματα φροντίζοντας να μη βγαίνουν προς τα έξω σεξιστικές διαφημίσεις ή ακόμη και να ρυθμιστεί νομοθετικά το θέμα των σεξιστικών διαφημίσεων.


Η Συμμαχία Γυναικών θα αποστείλει σήμερα επιστολή/καταγγελία στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης.


Ρένα Γιαβάση

Πρόεδρος Συμμαχίας Γυναικών

70 views0 comments