Σε κίνδυνο η δημόσια υγεία από συνωστισμό σε νυχτερινά μαγαζιά

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν οι εικόνες που έκαναν το γύρο του διαδικτύου, από νυχτερινά μαγαζιά στα οποία παρατηρείτο συνωστισμός προσώπων μ’ ορατό τον κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία.

Η Συμμαχία Πολιτών υποδεικνύει ότι το Κράτος πρέπει να βρει τους τρόπους τόσο για την επιτήρηση όσο και για την εφαρμογή των διαταγμάτων. Είναι ανεπίτρεπτο και πέραν κάθε λογικής, επιχειρηματίες να θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία στο βωμό του χρήματος.


Ασφαλώς και αναγνωρίζουμε ότι τα οικονομικά δεδομένα των επιχειρήσεων βρίσκονται σε δεινή θέση. Απ’ την άλλη όμως, σε περίπτωση που επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα, δεν μπορεί ν΄ αποκλείεται το ενδεχόμενο νέου Lockdown, το οποίο πλέον θα γονατίσει οριστικά τις επιχειρήσεις.


Οι προειδοποιήσεις των ειδικών για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε περιπτώσεις συνωστισμού πολιτών, πρέπει να κτυπήσουν καμπανάκι για όλους: Τόσο για το κράτος που πρέπει επιτέλους ν΄αναλάβει την επιτήρηση και εφαρμογή των διαταγμάτων, για τους επιχειρηματίες που εκθέτουν τις ίδιες τους τις επιχειρήσεις με ανάλογες εικόνες, καθώς και μερίδα πολιτών που δείχνει να αψηφά τον κίνδυνο.

50 views0 comments