Ρατσισμός σε άτομα με σωματική αναπηρία και αναπτυξιακές διαταραχέςΠαιδιά με αναπηρίες

Δυστυχώς ο ρατσισμός απέναντι στα παιδιά με σωματική ή νοητική αναπηρία συνεχίζεται στην εκπαίδευση, χωρίς ουσιαστικά να λαμβάνονται μέτρα βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους. Χθες και πάλι στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής ακούστηκαν φωνές απόγνωσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσα τα παιδία όσο και οι οικογένειες τους.

Η ανυπαρξία δομών τόσο για τα παιδιά σχολικής ηλικίας όσο και για ενήλικα άτομα με αναπηρίες είναι αδιανόητη. Για δεκαετίες παιδιά και γονείς δίνουν καθημερινά μοναχικές σκληρές μάχες για να εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπή και κατάλληλο τρόπο ζωής. Για δεκαετίες μαζεύουν από το Κράτος υποσχέσεις και μελέτες και το αποτέλεσμα είναι να παλεύουν για να επιβιώσουν σε ένα τριτοκοσμικό κράτος.

Την ευθύνη για αυτή την κατάσταση την φέρουν τα Υπουργεία Εργασίας, Παιδείας, Υγείας, Οικονομικών και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι.

Όταν παρέχεται στα άτομα με σωματική αναπηρία και αναπτυξιακές διαταραχές και στις οικογένειες τους, η κατάλληλη στήριξη με θεραπείες, εκπαίδευση και ενημέρωση, είναι σχεδόν σίγουρο ότι το παιδί θα απολαύσει ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής και θα μπορέσει να κατανοήσει τον κόσμο του.

Ως Συμμαχία Πολιτών δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτό το θέμα να διαιωνίζεται. Θα ασκήσουμε πιέσεις με όλες μας τις δυνάμεις. Δεν ανεχόμαστε να υπάρχουν παιδία ενός κατώτερου θεού. Τα παιδιά είναι το μέλλον μας.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Παιδιάμεαναπηρίες

5 views0 comments