Ψηφοθηρικές κινήσεις πολιτικών δυνάμεων αντί για στάση υπευθυνότητας

Εδώ και κάποια 24ωρα γινόμαστε όλοι μάρτυρες προκλητικών κινήσεων ή δηλώσεων από συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις ή πολιτικά πρόσωπα.

Καλούμε την κοινωνία να κλείσει τ’ αυτιά στις λαϊκίστικες και εύηχες δηλώσεις από πολιτικά πρόσωπα που έχουν ως μόνο στόχο την ψηφοθηρία. Επικοινωνιακά τρικ περί παραχώρησης μισθών, επικοινωνιακές βόλτες σε νοσοκομεία, παραπληροφόρηση και παραπλάνηση του λαού για τις κρίσιμες ψήφους που αφορούσαν στην αναστολή δόσεων δανείων. Είναι μόνο μερικά απ΄ αυτά που συμπληρώνουν το παζλ του πολιτικού ξεπεσμού.


Καλούμε το λαό ν’ αξιολογήσει ορθά ακατανόητες προτάσεις περί οικονομικής στήριξης για επαναπατρισμό των φοιτητών, ωσάν και το πρόβλημα να είναι οικονομικό! Το πρόβλημα ασφαλώς είναι ο μεγάλος κίνδυνος στον οποίο θα τεθούν οι φοιτητές κατά τις μετακινήσεις τους μέχρι τον προορισμό τους. Άρα αναπόφευκτα και οι οικογένειες των φοιτητών θα τεθούν σ’ ανάλογο κίνδυνο.


Ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας σ’ ότι αφορά στους φοιτητές: Όταν οι ειδικοί θ’ αναφέρουν ότι δεν διατρέχει κανένας κίνδυνος για την επιστροφή των φοιτητών, τότε ο επαναπατρισμός τους θα πρέπει να είναι άμεσος. Δηλώνουμε την ετοιμότητα μας να συμβάλουμε με κάθε μέσο για τον επαναπατρισμό των φοιτητών μας, όταν οι ειδικοί θα κρίνουν ότι δεν θα κινδυνεύουν οι ίδιοι οι φοιτητές κατά τη διαδικασία του ταξιδιού τους.


Η Συμμαχία Πολιτών εδώ και μέρες στηρίζει με πολύμορφη δράση την προσπάθεια κοινωνίας και κράτους κατά του κορωνοϊού. Εξακολουθούμε να έχουμε την άποψη ότι η δράση μας δεν πρέπει να δημοσιοποιείται. Δεν είναι η ώρα που διεκδικούμε δάφνες αλλά η ώρα που απλώνουμε το χέρι για να βοηθήσουμε.


Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συνετιστούν και μ’ υπευθυνότητα και σοβαρότητα να εστιάσουμε στο στόχο κατά του κορωνοϊού.

65 views0 comments