Πρόταση ΔΗΣΥ για αναφορά στο ενωτικό δημοψήφισμαΕνωτικό Δημοψήφισμα

Η τουρκική αδιαλλαξία δεν κάμπτεται με την ταπεινωτική αποδοχή απαράδεκτων όρων.

Επιτέλους ας αντιμετωπίσουμε ρεαλιστικά και αποτελεσματικά το Κυπριακό

Δυστυχώς διαιωνίζεται η αντιπαράθεση που αφήνει σημάδια διχόνοιας γύρω από το θέμα για την ολιγόλεπτη αναφορά στο ενωτικό δημοψήφισμα.

Δυστυχώς την ώρα που η τουρκική πλευρά ανεβάζει τις απαιτήσεις της και ο Τσαβούσογλου σε δηλώσεις του ξεκαθαρίζει για άλλη μια φορά ότι η μόνη λύση που αποδέχεται είναι η λύση που μετατρέπει την Κύπρο σε τουρκικό προτεκτοράτο , ο ΔΗΣΥ κατέθεσε την πρόταση στη Βουλή για να κατευνάσει την Τουρκία.

Διερωτόμαστε αν συνειδητοποιούν ότι η προσέγγιση αυτή δικαιώνει τον κ. Ακιντζί και ενισχύει την αδιαλλαξία της Τουρκοκυπριακής ηγεσίας που επιμένει σε εγγυήσεις της Τουρκίας και τη μόνιμη παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο.

Διερωτόμαστε σε τι αποσκοπούν πραγματικά οι προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών με αυτά τα δεδομένα.

Επιτέλους ας αντιμετωπίσουμε ρεαλιστικά και αποτελεσματικά το Κυπριακό. Η τουρκική αδιαλλαξία δεν κάμπτεται με την ταπεινωτική αποδοχή απαράδεκτων όρων. Η Κυβέρνηση όφειλε ήδη να εκθέσει την τουρκική αδιαλλαξία στην διεθνή κοινότητα και κυρίως στην ΕΕ και να εκμεταλλευτεί το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε για τον Ερντογάν και την Τουρκιά. Τώρα έπρεπε να διεκδικήσει κυρώσεις κατά της Τουρκίας με στόχο να της δημιουργήσει πραγματικό κόστος ώστε να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία.

Διαφορετικά απλά οδηγούμαστε είτε σε λύση τουρκικών προδιαγραφών, είτε σε διαιώνιση της κατοχής και τις διχοτόμησης.

#ΕνωτικόΔημοψήφισμα #ΔΗΣΥ #ΣυμμαχίαΠολιτών

3 views0 comments