Προτάσεις της Συμμαχίας Πολιτών ενσωματώνονται στους σχεδιασμούς ΥΠΟΙΚΑντιπροσωπεία του Υπουργείου Οικονομικών, υπό τον αρμόδιο Υπουργό, Κωνσταντίνο Πετρίδη, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Πολιτών, υπό τον Πρόεδρό της, Γιώργο Λιλλήκα, στα γραφεία του Κινήματος.

Με το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, τόνισε σε σχετικές δηλώσεις ότι «είναι θετικό που φαίνεται η Κυπριακή Οικονομία ν’ αντέχει καλύτερα από το αναμενόμενο, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που επιφέρει η πανδημία.


Θέλω να εκφράσω την ιδιαίτερη μου ικανοποίηση καθώς κάποιες από τις προτάσεις τις οποίες έχουμε εισηγηθεί, για να είναι πιο ανθεκτικό το οικονομικό μοντέλο της Κύπρου ειδικότερα σε περιόδους κρίσεων, βρήκαμε τη σύμφωνο γνώμη του Υπουργού Οικονομικών και θα ενσωματωθούν στους σχεδιασμούς του αρμόδιου Υπουργείου.


Ναι είμαστε αντιπολίτευση, εκεί που διαφωνούμε ασκούμε την κριτική μας, αλλά πάντα καταθέτουμε προτάσεις με εποικοδομητικό πνεύμα, καθώς θεωρούμε ότι όταν μια Κυβέρνηση αποτυγχάνει τότε αποτυγχάνει και ο τόπος», δήλωσε ο κ. Λιλλήκας.


Ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, εκ μέρους του δήλωσε ότι «η Οικονομία διέρχεται μία δύσκολη περίοδο, κατά την οποία πρέπει να βρίσκονται οι απαραίτητες συναινέσεις, οι οποίες θα μας οδηγήσουν μπροστά και θα μας βοηθήσουν ν’ ανακάμψουμε.


Έχω ενημερώσει για τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης σε ότι αφορά στους προϋπολογισμούς όσο και για το ταμείο ανάκαμψης. Μέχρι σήμερα, την περίοδο της κρίσης, έχουμε κτίσει αρκετά. Έχουμε πρόσφατα αναθεωρήσει και την εκτίμηση για το ρυθμό ανάπτυξης της κυπριακής Οικονομίας που από συρρίκνωση της τάξης του 7%, τελικά η συρρίκνωση θα φτάσει το 5,5%. Αυτό είναι και αποτέλεσμα της ανθεκτικότητας της κυπριακής Οικονομίας καθώς και των φιλολαϊκών πολιτικών που εφαρμόσαμε μέχρι σήμερα.


Αυτός είναι ο σκοπός μας και το 2021. Γι’ αυτό καλούμε και τα κόμματα να υπερψηφίσουν τους προϋπολογισμούς του 2021. Όσο αφορά το ταμείο ανάκαμψης, έχουμε ακούσει τις προτάσεις της Συμμαχίας Πολιτών. Πρέπει να πούμε ότι συμφωνούμε σ’ ένα πολύ μεγάλο βαθμό με αυτές τις προτάσεις που αφορούν στην αλλαγή του παραγωγικού ιστού της κυπριακής Οικονομίας και δηλώνουμε ότι θα ενσωματώσουμε αυτές τις προτάσεις.


Κάναμε μία λεπτομερή συζήτηση σ’ αυτό το πλαίσιο και θα είμαστε σ’ επαφή και το επόμενο χρονικό διάστημα», κατέληξε ο κ. Πετρίδης.