• Γραφείο Τύπου

Προτάσεις νόμου για την καταπολέμηση του σεξισμού κατά των γυναικών

Οι Προτάσεις Νόμου ως είναι, δημιουργούν διακρίσεις απέναντι στο ανδρικό φύλο

Δήλωση Προέδρου Συμμαχίας Γυναικών Ρένας Γιαβάση


Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να συζητήσουμε στην επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την Πρόταση Νόμου για την καταπολέμηση του σεξισμού κατά των γυναικών.


Ως Συμμαχία Γυναικών χαιρετίζουμε και στηρίζουμε την προσπάθεια που ξεκίνησε εκ μέρους των βουλευτριών Αννίτας Δημητρίου και Σκεύης Κουκουμά καθώς θεωρούμε ότι επιβάλλεται η θέσπιση νομοθετικής προστασίας για τα θύματα σεξισμού.


Όμως, οι Προτάσεις Νόμου ως είναι, δημιουργούν διακρίσεις απέναντι στο ανδρικό φύλο.

Την ώρα που οι γυναίκες κάνουν αγώνα κατά του σεξισμού, κατά των στερεοτύπων και των διακρίσεων δεν γίνεται και δεν μπορεί να υιοθετούν λογικές και νομοθεσίες που προστατεύουν μόνο το ένα φύλο παραβιάζοντας έτσι την αρχή της ισότητας και τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Είναι απόλυτα αντιληπτό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων σεξισμού είναι γυναίκες και για τούτο απαιτείται αναβάθμιση του νομοθετικού πλαισίου. Την ίδια όμως στιγμή δεν γίνεται ο νόμος να καλύπτει μόνο το μισό πληθυσμό της χώρας.


Διότι οι νόμοι δεν γίνονται για να επικοινωνήσουν και να τονίσουν ένα πρόβλημα ή μια ανισότητα αλλά για να επιλύουν τα προβλήματα για όλους τους πολίτες.


Συνεπώς ως Συμμαχία Γυναικών θεωρούμε ότι η Πρόταση Νόμου πρέπει να προστατεύει εξίσου τις γυναίκες και τους άνδρες και να μετονομαστεί σε Πρόταση Νόμου για την καταπολέμηση του σεξισμού και των σεξιστικών συμπεριφορών κατά των γυναικών και των ανδρών. Την ισότητα θα την πετύχουμε μόνο όταν συμπεριφερόμαστε και νομοθετούμε για όλους ανεξαιρέτως.
56 views0 comments